Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Waarvoor pallets in huis?

Nieuwe trend voor inrichting van de woning is pallets. Het gebruik van pallethout bij de inrichting van een woning is een fraaie toevoeging in huis. Pallets worden niet meer alleen gebruikt voor het verplaatsen van grote groepen producten. Vandaag de dag zijn onderdelen of zelfs hele pallets terug te vinden in de woonkamer als: boekenkast, klok, stoel, bijzettafel of bank. In de eetkamer zijn de pallets terug te vinden in de eettafel en wederom de stoelen. In slaapkamer ziet men pallets terugkomen in het bureau, de kapstok en het bed.

In de tuin is deze ontwikkeling ook te zien. De bloembakken (in vele verschillende types en groottes, denk hierbij aan bijvoorbeeld op de grond of hangend tegen een muur), moestuintjes en omheiningen worden steeds vaker gemaakt van pallethout. Wie heel inventief is kan een hangmat of familieschommel maken van oude pallets.

Waarom pallets in huis?

Voor dit vraagstuk kunnen een aantal toelichtingen worden uitgewerkt:

Een eerste toelichting is dat de interieur trend van 2019 industrieel is. Men kiest nu voor de inrichting voor staal en hout in plaats van tierlantijntjes. Men wil terug naar de tijd van de industrialisatie. De trend is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Door een surplus van de industriële gebouwen daar, besloot men deze in te zetten voor huizen. Men heeft hier de industriële onderdelen van de gebouwen behouden en aan de hand van deze onderdelen het pand ingericht.

Red de aarde!

Een tweede toelichting is dat men in de hele wereld bezig is met de aarde. Men probeert steeds meer om de negatieve gevolgen van klimaatverandering te beteugelen. Dit gebeurt via verschillende ideeën. Een idee is via het uitbouwen van de levensduur van een product. Door een product bijvoorbeeld na verwerking opnieuw aan te bieden aan een speler op een andere markt. Voor deze nieuwe markt vervuld het product een nieuwe waarde. Voor de pallet geldt dat een pallet die in zijn eerste leven fungeerde als transportonderdeel bij een supermarkt, in een later leven gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een pallet bed of een tafel. Door het geven van een nieuw leven bespaart men in dit voorbeeld een groot aantal bomen die niet hoeven te worden gekapt. In deze bomen bevinden zich insecten en dieren die hierdoor ook beschermd blijven. Door de aanschaf van meubels die gemaakt zijn van pallethout draagt ook u een steentje bij aan onze planeet. U bespaart namelijk bomen die voor een nieuwe stoel zouden moeten worden gekapt.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-bed/