Nieuwbouw20
Image default
Woningen

Wat komt er allemaal kijken bij een eerste hypotheek?

Wanneer u uw eerste hypotheek gaat afsluiten kan het goed zijn dat u niet helemaal weet waar u aan toe bent. Of wat er eigenlijk allemaal aan te pas komt. Een hypotheek afsluiten kunt u zelf doen, maar u kunt ook hulp krijgen van een hypotheekadviseur. In dit artikel belicht ik de voordelen van de hypotheekadviseur ten opzichte van het eigen initiatief.

Maximale hypotheek

Het eerste wat belangrijk is om te weten is: hoeveel kunt u nu eigenlijk lenen? De maximale hoogte van uw hypotheek hangt van meerdere factoren af zoals uw bruto-inkomen, de woonquote en de hypotheekrente. De hypotheekrente verschilt per geldverstrekker. Vandaar dat u bij elke hypotheekverstrekker een verschillende maximale hypotheek kunt krijgen. Reken uit wat uw maximale hypotheek bij een van onze partners is op deze pagina.

Hypotheekvormen

Het volgende wat van belang is als u uw hypotheek gaat kiezen zijn de verschillende hypotheekvormen die u kunt kiezen. Zo is er bijvoorbeeld de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. In het artikel hieronder kunt u meer informatie vinden over de verschillende hypotheekvormen. Hier kunt u kijken welke het beste bij u en uw situatie past.

Rente

Een hypotheek is een lening met een onroerend goed als onderpand. Aangezien dit een lening is zal er dus ook rente aan te pas komen. De rente die u betaalt hangt af van hoelang u deze wilt vastzetten en de hypotheekverstrekker. Wilt u uw hypotheekrente bijvoorbeeld voor 30 jaar vastzetten zult u een hoger rentepercentage betalen dan wanneer u de rente 1 jaar vastzet.

Op deze pagina hebben we de huidige hypotheekrentes en de verwachting voor de komende periode voor u op een rijtje gezet.

Hypotheekadviseur

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. U kunt er altijd voor kiezen om het zelf te proberen. Wij raden u aan om dit met behulp van een hypotheekadviseur te doen. Een adviseur kan u goed helpen bij het maken van uw keuze. Het kiezen van uw hypotheek is niet zomaar een keuze. Het is dus belangrijk om hierover goed geïnformeerd te worden. Verder kan hij u helpen bij welke hypotheekrente en vorm het beste bij u past. Op deze pagina kunt u ons aanbod in dienstverlening bekijken en komt u erachter wat wij voor u kunnen betekenen.

https://geldinhuis.nl/wat-doen-wij