Nieuwbouw20
Image default
Dienstverlening

Bedrijfsmakelaars en de ondernemersmarkt

Een bedrijfsmakelaar richt zich specifiek op de ondernemersmarkt. Dit is een geheel andere markt dan de huizenmarkt. Veel mensen denken dat dit vrijwel hetzelfde is, want het betreft panden. Er zijn echter veel verschillen te constateren. 

Mocht je dus een bedrijfspand willen verkopen, dan kun je het beste gebruik maken van een bedrijfsmakelaar in plaats van een reguliere makelaar. Maar waar houdt een bedrijfsmakelaar zich zoal mee bezig, vraagt u zich ongetwijfeld af. In principe is dit onder te verdelen in drie verschillende activiteiten. Sommige makelaars kiezen ervoor om zich in één activiteit te specialiseren, terwijl er tegelijkertijd ook makelaars zijn die meer globaal te werk gaan. In dit artikel bespreken wij de drie activiteiten.

Het verkopen van panden

Een belangrijke activiteit van een makelaar is het verkopen van panden. Als een ondernemer van plan is om zijn pand te verkopen, dan komt daar natuurlijk veel bij kijken. De makelaar kan al deze activiteiten uit handen nemen. De eerste stap is het taxeren van het pand. Een recente taxatie is van groot belang, omdat de woningmarkt flink aan het schommelen is. Een gemiddeld makelaarskantoor heeft een erkende taxateur in dienst, maar soms huren ze daar ook iemand voor in. Na de taxatie wordt een verkoopprijs vastgesteld. Daarna wordt de woning op de markt gezet.

Hulp bij het aankopen van een pand

Je kunt een makelaar echter ook andersom inzetten. Misschien zoek jij een leuk pand en heb jij specifieke eisen. Als je een druk bestaan leidt, dan is de kans groot dat jij zelf geen tijd hebt om te zoeken. Dit kan de makelaar dan voor jou doen. Jij geeft de specifieke eisen aan en hij of zij gaat vervolgens aan de slag. Het is daarbij belangrijk om op zoek te gaan naar een makelaar die veel kennis heeft van het vastgoed in de regio. Deze makelaar zal sneller een pand vinden dat bij je past.

Verhuurpanden beheren

Hierboven bespraken wij makelaars die zich richten op de verkoopmarkt, maar er zijn ook verscheidene makelaars actief op de verhuurmarkt. Deze beheren panden en gaan bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe huurders. Klik hier voor meer informatie.