Nieuwbouw20
Image default
Dienstverlening

De meterkast vervangen voor een nieuwe

Wanneer is het nou zo dat je meterkast niet goed meer is en dat je de meterkast vervangen moet worden voor een nieuwe meterkast. Het kan weleens voorkomen dat je kabels niet meer goed zijn en versleten zijn. Als dit het geval is dan is het de bedoeling dat je de kabel moet vervangen maar dan ook gelijk de meterkast. Het kan er ook voor zorgen dat de stoppen kunnen doorslaan en een kortsluiting kunnen veroorzaken. Als je weet dat je een oudere huis hebt dan weet je dat de stoppen versleten kunnen zijn en dan is wel degelijk aan te raden om de stoppen te vervangen. 

De voordelen van een meterkast

Soms hebben mensen nog geen meterkast en het is zeker wel aan te raden om het te hebben. Als je kiest voor een meterkast dan heb je minder last van belemmeringen voor kortsluitingen aangezien de kabels en groepen gezamenlijk zijn verstopt in de meterkast. Het zorgt er voornamelijk ook voor dat de handelingen sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Alle groepen en kabels zijn daarom ook gemakkelijker opgeborgen achter een deur en hangen niet in zicht zodat het de zicht niet belemmerd. Het kan daarom ook ervoor zorgen dat alles makkelijker hangt en geordend is. 

3 fase groepenkast

Een drie fase groepenkast is beter te gebruiken dan elk ander systeem. De groepen zijn keurig weggewerkt en hangen niet in zicht. Hierdoor is het makkelijk en geordender om de groepenkast aan te sluiten en af te werken uit het zicht. Daarnaast is het zo dat met de drie fase groepenkast dat de kabels gezamenlijk zijn afgesloten en daardoor stroom zullen besparen. Zo hoef je de vaatwasser die vaker aanstaat dan een wasmachine niet aan te sluiten bij elkaar, maar kan dat ook los van elkaar worden aangesloten in de meterkast.

 

Gerelateerde artikelen

Huur een afvalcontainer Prijs

Hypotheekadvies voor jouw toekomstige huis

Een straalapparaat kunt u vinden bij deze experten