Nieuwbouw20
Image default
Onderwijs

CKV workshops

CKV is een vak op school die vaak niet wordt gezien als iets waar heel veel kinderen zin in hebben. Het wordt beschouwd als niet nuttig of saai, terwijl er veel meer achter zit dan de meeste mensen denken. Als je vraagt aan je docent CKV of een ander iemand op school dan zijn ze het er waarschijnlijk allemaal mee eens. Er zit een achterliggende gedachten achter CKV, er is namelijk altijd wel een reden voor ieder school vak. Om te beginnen is het goed om te weten dat CKV gaat over kunstbeschouwing, de manier hoe jij kunst opvat en maakt. Achter ieder kunstwerk zit een gedachten, een emotie en een bepaalde betekenis. Voor iedereen kan dit anders zijn, en het hoeft ook zeker niet hetzelfde te zijn als de kunstenaar in gedachten gaat. Het gaat erom dat jij het kan opvatten op welke manier dan ook.

Populaire kunstdiscipline

Kunstdiscipline is ook iets wat onder CKV valt, zo heb je verschillende vormen van CKV. Kunstdiscipline in CKV is anders dan je denkt. Het gaat om verschillende vormen van kunst. Zo heb je beeldende kunst, digitale media, circus, maar ook fysieke dingen. Dingen zoals Dans, muziek maken en anderen vormen van bewegingen. Veel mensen vergeten dat digitale media er ook een soort van bij hoort, het is anders dan de rest. Het is namelijk online en dus makkelijker te maken, vanwege de tools die je kan gebruiken. Toch hoort het er allemaal bij.

Workshops voor kinderen

Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ze ook nadenken over andere dingen dan cijfers en letters. Denken over kunst en de gedachten erachter, is een andere manier van denken dan leren. Zo heb je verschillende workshops voor kinderen die ze op deze manier leren denken. Achter ieder kunstwerk zit dus een betekenis, gevoel of emotie. Vaak wordt het kunstwerk gemaakt met een bepaalde gedachten door de kunstenaar, dat betekend echter niet dat dat ook zo moet over komen. Voor iedereen zijn gevoelens anders, en mensen interpeteren bepaalde beelden en voorwerpen ook anders. De manier hoe je kunst dus beschouwd is volledig aan jezelf.

https://www.grotebroer.nl