Nieuwbouw20
Image default
Particuliere dienstverlening

Hier hou je rekening mee bij het kopen van een nieuwbouwhuis in Breda

Een nieuwbouwhuis gekocht? Wat een mooie nieuwe stap! Een nieuwbouwwoning heeft verschillende voordelen ten opzichte van een bestaande woning. Zo hoef je minder onderhoud te plegen en is de isolatie vaak een stuk beter waardoor de energierekening laag blijft. Maar ook bij een nieuwbouwwoning zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden.

De voordelen van een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwhuis heeft als voordeel dat het beter geïsoleerd is en dat er al energiebesparende maatregelen zijn ingebouwd. Zo heeft een nieuwe woning vaak al vloerverwarming op de begane grond en op de eerste verdieping. Een vloerverwarming verwarmt je huis veel gelijkmatiger dan een verwarmingsstelsel dat nog werkt op radiatoren. Dat betekent dat er veel minder energie nodig is om je huis warm te houden. Daarnaast is het huis al maximaal geïsoleerd, wat de energiekosten nog verder drukt.

Een ander voordeel is dat je een nieuwbouwwoning helemaal naar je eigen smaak in kunt richten. De vloer, de keuken en de badkamer kun je helemaal zelf indelen zoals je zelf wilt.

Aandachtspunten bij een nieuwe woning

Bij een nieuwe woning hoef je niet tot nauwelijks onderhoud te plegen en dat scheelt flink in de kosten. Je zal niet snel een ontstopping in Breda nodig hebben en juist deze ingrepen kunnen flink in de papieren lopen. tegelijkertijd moet je er wel rekening mee houden dat je extra kosten gaat maken omdat je vaak nog keuken, de vloer en in sommige gevallen de badkamer moet aanschaffen. Een ander aandachtspunt is de muren in huis. Veel mensen maken de fout om deze direct bij oplevering te laten stuken. De eerste jaren ‘werkt’ een huis nog behoorlijk en dit leidt tot scheuren in het stucwerk. Het is beter om de muren voor de eerste twee of drie jaar te bekleden met glasvezelbehang, wat je makkelijk over kunt schilderen. Daarna kun je de binnenboel laten stuken zonder de kans te lopen op scheurvorming.