Nieuwbouw20
Image default
Verbouwen

De kunst van het CNC lasersnijden

Lasersnijden is een van de opties om met CNC metaal te bewerken. Het gebruik van de CNC lasersnijmachines is een algemeen gegeven binnen de metaalindustrie. CNC lasersnijden komt erop neer dat een lasersnijmachine vrijwel compleet computergestuurd de opdracht tot uitvoering brengt. In dit artikel lees je meer over CNC metaalbewerking, lasersnijden en de mogelijkheden.

CNC metaalbewerking

CNC metaalbewerking het betreft een specifiek specialisme. Als je de nauwkeurige metaalbewerking wilt uit besteden, wil je dat doen bij de juiste partij. Om metaal te bewerken heb je echter een relatief groot aantal benodigdheden nodig. Het vinden van een partij die hier allemaal van is voorzien én de vaardigheden en ervaring heeft om jouw klus uit te voeren kan een tijdrovende en complexe taak zijn.

Voordelen CNC metaalbewerking

Het bewerken van metaal door middel van CNC machines komt met een aanzienlijk aantal voordelen. Wanneer je eenmaal de juiste partij hebt gevonden, voorzien van de juiste gereedschappen en accessoires, kun je genieten van de volgende voordelen:

  • Minder grondstoffen nodig;

  • Minder restafval;

  • Minder productiefouten;

  • Snellere doorlooptijd;

  • Extreem precieze en nauwkeurige afwerking;

  • De kosten zijn laag.

Wat is CNC lasersnijden?

CNC lasersnijden betreft één van de vele manieren om metaal te bewerken. Bij het lasersnijden wordt er een laserstraal gehanteerd. Het werken met lasersnijden is een niet-verspanende bewerking, de mate van restafval is om die reden drastisch minder dan bij verspanende technieken.

Bij het lasersnijden ontstaat er een lasterstraal, bestaand uit een bundeling van lasers van slechts enkele millimeters dik. De laserbundel kent een enorme hitte en wordt met uiterste precisie gericht op waar het metaal moet worden gesneden. De hitte zal het metaal doen smelten, waarna er gas wordt gebruikt om het gesmolten metaal uit de snijvoeg te blazen, met als resultaat een schone en vlakke snede. Het belang van het soort gas moet niet worden onderschat, de invloed dat het heeft op de kwaliteit van het lasersnijden is groot.

Er zijn overigens verschillende typen CNC lasersnijmachines. Daar waar de één meer geschikt is voor kleiner plaatwerk, is de ander beter toe te passen bij grotere metaalplaten. In alle gevallen hoef jij slechts de tekening op te sturen naar de juiste partij, ook mogelijk bij het graveren van metaal. De partij zorgt er met haar expertise voor dat jouw tekening uiterst nauwkeurig tot jouw gewenste eindproduct wordt gebracht.

CNC metaalbewerking uitbesteden

De partijen die worden aangeboden op CNCNederland zijn gespecialiseerd in de 16 diverse vormen van metaalbewerking. De CNC bedrijven maken gebruik van professionele CNC machines, waarmee jouw klus gegarandeerd het gewenste eindresultaat oplevert. Of die klus nu bestaat uit het bewerken van metaal, engineering, plaatbewerking of oppervlaktebehandeling; CNCNederland heeft de juiste partij voor je. Wegens de gecombineerde expertise, weten de CNC partijen jou van dienst te zijn met elke stap in het productieproces. Zo wordt het realiseren van wat jij voor ogen hebt een stuk eenvoudiger, prettiger en overzichtelijker.