Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Rolsteiger kopen: welke onderdelen nodig?

Een stellage is voor de professional die op hoogte moet werken een product geworden die niet meer uit het assortiment weg te denken is. Stel jezelf maar eens de vraag waar een schilder of bouwvakker zou moeten zijn zonder een steiger. In dat geval zouden zij hun werk op hoogte niet kunnen uitvoeren. Steigers kom je hedendaags steeds vaker tegen in het straatbeeld en zijn zelfs voor de doe-het-zelver een onmisbaar product geworden. Een rolsteiger kopen biedt voor eenieder uiteindelijk vele mogelijkheden bij het uitvoeren van bepaalde klussen. Echter is het voor een koper niet altijd duidelijk welke onderdelen er allemaal zijn m.b.t. de rolsteiger. Deze onderdelen komen namelijk vaak niet ter sprake en dat terwijl deze onderdelen juist belangrijk zijn voor een goede én veilige stellage. Aan het eind van deze blog bent u zich bewust van de ongekende waarde van een aantal onderdelen, maar ook welke mogelijkheden dat voor u kan bieden als zowel professional als ‘hobbyist’.

Een platform: onmisbaar

Als we het hebben over steigeronderdelen dan mag een platform (met of zonder luik) absoluut niet ontbreken. Een rolsteiger kopen zonder platform is namelijk ondenkbaar. Op het platform sta je, dus zonder platform is het onmogelijk om aan de slag te gaan. Het geeft in combinatie met de schoren een steiger de nodige stabiliteit zodat er veilig gewerkt kan worden. Daarnaast beschikken de vloeren over een antislip materiaal zodat de kans op uitglijden aanzienlijk minder groot is. Tot slot is het mogelijk om een platform met of zonder een luik te kopen en is er keuze uit een houten platform of lichtgewicht vloer .

Extra schoren? Garantie voor veilig werken!

Een van de steigeronderdelen zijn de schoren. Als we het hebben over schoren dan is voor een doe-het-zelver niet direct duidelijk wat hiermee bedoeld wordt. Dat terwijl dit belangrijke onderdelen zijn van een stellage. Een ander woord in het Nederlands voor ‘schoren’ is ‘steunen’. In dit geval doet het begrip zijn naam eer aan, want in de bouw -en kluswereld zijn schoren kort gezegd steunbalken wat zorgt voor stabiliteit. U kunt zowel horizontale als diagonale schoren vinden en deze zijn makkelijk te bevestigen door de zogenaamde ‘schoorklauwen’. De horizontale kan tevens gebruikt worden voor steun voor uw heup en knie(ën). Samenvattend zorgen de steunbalken dus voor stabiliteit, maar ook voor veiligheid. Een rolsteiger kopen met daarbij extra schoren is dus zeker geen verkeerde overweging! Let wel op: voor de professional gelden andere regels en moet hij/zij met een heupleuning opbouwen.

Stabilisatoren: stabiliteit voor uw steiger

In het woord stabilisatoren valt direct al op dat in het woord stabiliteit verborgen zit. Dit is uiteindelijk ook waar de stabilisatoren voor bestemd zijn: stabiliteit voor uw rolsteiger. Het is daarbij belangrijk dat de stabilisator op een harde vlakke ondergrond staat. Vooral wanneer het op een dag hard kan waaien is een in dit geval stabilisator geen overbodige luxe. In dat geval bent u blij dat u de beschikking hebt over een stabilisator. De wet schrijft tevens voor dat u bij een bredere rolsteiger met een platformhoogte vanaf 4.20 meter sowieso een stabilisator moet gebruiken. Neem deze informatie in acht bij een rolsteiger kopen.

Een rolsteiger is nergens zonder onderdelen

Na bovenstaand gelezen te hebben beseft u zich dat verschillende onderdelen van een stellage uw veiligheid en de stabiliteit van de steiger vergroten en onmisbaar zijn bij een steiger. Is bovenstaande genoemd al het steigermateriaal? Nee. Er bestaan nog meer onderdelen die toebehoren waar wij u graag van op de hoogte willen brengen. In het geval dat u een rolsteiger kopen overweegt is het mogelijk om hiernaar te vragen aan de mensen van www.laddersenrolsteigers.nl. Zij zijn specialist als het gaat om rolsteigers en (rol)steigermateriaal en zij kunnen u van alle informatie voorzien. Wacht of twijfel niet langer meer, maar neem contact op zodat het maken van een keuze eenvoudig wordt!