Nieuwbouw20
Image default
Aanbiedingen

Gebruik van een aanhangwagen

Ideaal een aanhangwagen. Heb jij je tuin een grote beurt gegeven? Dan komt hier veel tuinafval bij kijken. Het tuinafval kan worden afgevoerd naar een daarvoor bestemde locatie. Daarnaast kan de aanhangwagen ook worden gebruikt tijdens een verhuizing of bij aankoop van grote artikelen. In een bouwwinkel zijn de pakketten vaak zo groot dat ze niet in een auto passen. In dat geval kan je gebruik maken van een aanhangwagen. De lading van jouw aanhangwagen dient goed vastgezet of afgedekt te worden. Ontdek meer over het vervoeren van verschillende materialen. 

 

Lading neerbinden

De spanbanden van Aanhangwagendirect kunne gemakkelijk over de lading heen worden getrokken. Je bent minimaal twee spanbanden nodig om deze methode toe te kunnen passen. Als jij een lading met hout wilt vervoeren, dan bindt je de twee spanbanden strak over de lading heen. Op deze manier wordt de lading als het ware vastgedrukt tegen de laadvloer. Hierdoor verschuift de lading niet en wordt de kans op een gevaarlijke situatie kleiner gemaakt. 

 

Diagonaal zekeren 

Bij het diagonaal zekeren wordt er gebruik gemaakt van vier spanbanden. Iedere hoek van de lading wordt door middel van een spanband vastgezet. Denk bijvoorbeeld aan een zware kast, waarbij iedere hoek stevig vast wordt gezet. De lading kan op deze manier niet worden verplaatst tijdens het vervoeren. De kast kan gemakkelijk worden vervoer van A naar B. Ideaal toch? 

 

Bijzondere voorwerpen 

Tijdens het neerbinden worden de lading tegen de laadvloer aangedrukt, zodat het in principe klem zit. Bij het zekeren wordt de lading opnieuw klem gezet, zodat er geen verschuivingen optreden. Maar hoe kan je een voorwerp met een bijzondere vorm op de juiste manier vastzetten? Dit gebeurt opnieuw door middel van een aantal verschillende spanbanden. Een balk is een lang voorwerp wat niet naar de laadvloer kan worden gedrukt. Door middel van een aantal spanbanden kan de lading worden bevestigd. Er wordt gebruik gemaakt van de sjorogen aan de zijkant van de aanhangwagen. Op deze manier kan jij veilig over straat met de lading in jouw aanhangwagen. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/