Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Alternatieve manieren van verwarming

De gasprijzen zijn hoger dan ooit en dat betekent dat vele van ons het koud zullen hebben in de winter, tenzij er alternatieve manieren van verwarming komen. De verwarming een graadje hoger is helaas geen optie meer, maar hoe kunnen we het toch nog comfortabel en warm hebben zonder schulden op te bouwen?

Overstappen op elektrische alternatieve

Het is tegenwoordig erg interessant om over te stappen op elektrische alternatieve. Vooral omdat het erg interessant en rendabel is om zonnepanelen aan te schaffen. Maar wat als je gehuurd zit? Het is een idee om je woning eigenaar te benadrukken om te verduurzamen, maar die zullen niet altijd staan te springen om geld uit te geven.

Het is een toch een stuk goedkoper om elektriciteit te gebruiken tegenover stroom, een airco is een goede manier om de woning niet alleen te verwarmen maar ook te verkoelen. De airco van tegenwoordig is de airco van vroeger niet meer en er zijn dus hele zuinige modellen te verkrijgen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een mobiele airco aan te schaffen. Dankzij een mobiele airco kun je meerdere ruimtes verwarmen of afkoelen en een mobiele airco kun je ook nog meenemen.

Warmtepomp

Een andere optie is de woning verwarmen met een warmtepomp. Je kunt nog subsidie aanvragen op een warmtepomp. Het nadeel aan een warmtepomp is dat het een erg dure investering is, die je vaak na 6 jaar terug verdient. Woning eigenaren kunnen gebruik maken van een energie bespaarlening om het huis te verduurzamen. Dit is een interessante lening die zichzelf kan terug betalen door het geld dat wordt bespaart dankzij de verduurzamingen.

Palletkachel

Een andere manier om het huis warm te krijgen is door een palletkachel aan te schaffen. De pallets die nodig zijn om deze kachel te laten branden zijn veel goedkoper dan gas. Deze kachels hebben ook een thermostaat en kunnen aan en uit springen zoals jij dat wilt, hierdoor kunnen ze de functie van de verwarming overnemen.

https://www.kieskeurig.nl/airco