Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Hoe gaat het met de woningmarkt?

We hebben er momenteel allemaal last van, de corona crisis. Of het nu gaat om je werk, vrijheid of om het kopen van een woning, bijna alles wordt momenteel beperkt. Dit brengt dan ook een hoop vragen met zich mee. Want is het nu een goed moment om een woning te kopen of kan je juist beter wachten. Voor veel mensen is dit best een onzekere situatie. De hulp van een makelaar kan je hierbij helpen. The Real Estate Company in Den Haag zou je hier goed bij kunnen helpen.

Wij proberen je natuurlijk ook de goede richting op te helpen, daarom geven wij iets meer toelichting op de huidige situatie.

De vraag naar starterswoningen

We weten allemaal dat er een behoorlijk huizen tekort is momenteel in Nederland. Hierover is ontzettend veel in het nieuws te vinden. Het is dan ook niet gek dat corona ook invloed heeft op dit probleem. Vooral de vraag naar starterswoningen is ontzettend hard gestegen. 5 jaar geleden werden er gemiddeld nog 10 aanvragen gedaan per starterswoningen. Op dit moment is dat behoorlijk toegenomen. Het is namelijk gestegen naar 22.

Stijging op de woningmarkt

Door de behoorlijk stijging is het dan ook logisch dat ook de verkoop van woningen behoorlijk is toegenomen. Alleen al in het tweede kwartaal van 2020 is het aantal verkochte woningen met 14% gestegen. Het is dan ook duidelijk te zien dat mensen niet weerhouden worden van het kopen van een woning door corona. Dit is misschien niet iets wat je direct zou verwachten aangezien het wel eens stuk lastiger is om een woning te bezichtigen. Desondanks worden er meer woningen verkocht dan een jaar geleden.

Overbieden van de vraagprijs

Doordat er een behoorlijke toename is in de vraag, is er ook een behoorlijke toename te zien in het bedrag dat mensen bieden voor een woning. Meer dan de helft van alle woningen worden voor meer dan de vraagprijs verkocht.