Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Hoe je een gezonde werkomgeving creëert voor je werknemers

Je medewerkers brengen veel tijd door op kantoor. Misschien zelfs meer dan dat ze thuis doen. Het is daarom van belang dat jij als werkgever daarom een goede werkplek creëert voor je werknemers. Als je een goede werkplek hebt voor je werknemers, dan zal er een hogere productiviteit zijn en is het ziekteverzuim langer. Er komen nog vele andere voordelen kijken bij het creëren van een goede werkplek. Daarom geven we je hier een aantal belangrijke punten die zorgen voor een goede werkplek.

Een goede kantoorinrichting

Het is belangrijk dat je een goede kantoorinrichting hebt. Dit heeft vooral te maken met goed meubilair. Zorg dat je medewerkers een goede stoel hebben die zorgt voor de juiste zithouding. Als je medewerkers een slechte stoel hebben, dan kan dit ervoor zorgen dat ze nek en rugklachten krijgen en dat wil je natuurlijk niet. Je kunt daarom het beste gebruik maken van ergonomische stoelen en toetsenborden. Dit betekent dat het verstelbaar is en daarom kan zorgen voor een betere houding.

Zorg ook dat er genoeg ventilatie is in je gebouw. Als je goed ventileert, kun je ziektes voorkomen en verlaten schadelijke stoffen sneller je gebouw.

Wat ook ontzettend belangrijk is, is ledverlichting voor bedrijven. Een goed verlichte plek zorgt voor meer productiviteit. Ook helpt het met het humeur. Ledverlichting voor bedrijven is de beste keuze omdat led lampen beter zijn voor het milieu. Zorg dus dat je beschikt over ledverlichting voor bedrijven.

Opruimen

Niks is zo belangrijk als een goed opgeruimde werkplek. Leg daarom gelijk een mat neer bij binnenkomst. Zo kan je al veel vuil voorkomen bij binnenkomst en dit geeft ook gelijk een netter beeld.

Dan is het belangrijk om duurzaam schoon te maken. Kies daarom voor duurzame schoonmaakmiddelen. Duurzame schoonmaakmiddelen zijn niet alleen beter voor het milieu maar ook voor onze gezondheid.

Schoonmaken

We zitten weer in het griepseizoen en daarom is het belangrijk dat er goed wordt schoongemaakt. Niet alleen bureaus, maar ook alle andere apparaten en materialen die gebruikt worden zullen grondig gereinigd moeten worden. Zo kun je besmetting voorkomen. Je hebt als werkgever namelijk ook geen behoefte aan je medewerkers die continu thuis zitten. Vraag je medewerkers om zelf schoon te maken aan het einde van de dag en laat tenminste 1 keer per week een poetsvrouw komen.

https://firefly.online/bedrijfsverlichting/