Nieuwbouw20
Image default
Financieel

Hypotheek voor de aandeelhouder

Het is mogelijk om tot een hypotheek voor DGA te komen. Als jij deze functie hebt is het mogelijk om een hypotheek te krijgen waarmee jij in vastgoed kan investeren. Denk hierbij aan het kopen van een huis voor persoonlijke redenen of voor zakelijke redenen. Het kan immers zo zijn dat jij een huis wilt kopen om in te wonen alleen of met je gezin en dan wil je een hypotheek hebben. Verder is het natuurlijk fijn om een hypotheek te krijgen als jij een gebouw wilt aanschaffen voor zakelijke redenen. Denk hierbij aan een fysieke locatie voor een bedrijf. 

De situatie voor een DGA
De term DGA staat voor directeur-grootaandeelhouder. Het betekent dat jij een bestuurder bent die minimaal de helft van de stemgerichte aandelen heeft. Er is oftewel sprake van een machtige positie als jij DGA bent. Vaak is het dan ook mogelijk om een hypotheek te krijgen als je financieel gezien het goed hebt gedaan. Indien het zo is dat jij in financieel opzicht moeite hebt om aan een hypotheek te komen dan is het mogelijk om een hypotheekspecialist in te schakelen. Het is belangrijk dat jij van tevoren de recensies over de hypotheekspecialist goed doorleest. Zo achterhaal je of deze instantie beschikt over mensen met voldoende kennis en sociale vaardigheden om jou te helpen. 

Een tussenpersoon
De hypotheekspecialist kan dienen als een soort tussenpersoon. Op deze wijze is het voor jou als ondernemer of als particulier mogelijk om een hypotheek voor een gebouw te krijgen. Dat laatste is natuurlijk niet makkelijk in een tijd waarin de huizenprijzen hoog oplopen. Toch is het wel mogelijk als jij op de juiste en tactische wijze te werk gaat. Laat het nou zo zijn dat een hypotheekspecialist voldoende informatie heeft over de manier hoe banken te werk gaan om jou aan een hypotheek te helpen. Door middel van kennis en expertise zijn ze in staat om het vertrouwen bij een hypotheekversterker af te dwingen. 

De voordelen van een hypotheekspecialist
Naast het feit dat een hypotheekspecialist veel mensen kent is het zo dat deze tussenschakel nog vele andere voordelen biedt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat de mensen die voor zo’n specialist werken voldoende kennis en expertise hebben om jou te helpen bij het krijgen van een hypotheek. Het helpt bijvoorbeeld om een vast inkomen vast te stellen, wat mogelijk is voor jou zelfs als ondernemer. Verder heb jij een sparmaatje erbij door gebruik te maken een hypotheekspecialist. 

Doe zelf onderzoek
Het is erg belangrijk om even zelf onderzoek te doen als jij op zoek bent naar een hypotheek voor jou. Maak bijvoorbeeld gebruik van een website waarop verschillende hypotheekverstrekkers worden vergeleken met elkaar. Op deze wijze kan je achterhalen bij welke instantie jij voor de laagst mogelijke rente een hypotheek kan afsluiten. Verder is het nog een optie om de hypotheekverstrekkers die eruit springen voor jou extra te onderzoeken. Hierbij moet de aandacht uitgaan naar de reputatie van een hypotheekverstrekker. Lees hierbij vooral de recensies door om te achterhalen op welke wijze een hypotheekstrekker te werk gaat.

 

Op FinaForte.nl lees je meer over de mogelijkheden.