Nieuwbouw20
Image default
Winkelen

manier om de beste leesboeken te kiezen

Het kiezen van een leesboek kan soms overweldigend zijn. De meeste van ons hebben er geen strategie voor. Je weet dat er veel goede boeken te vinden zijn en dat je jammer genoeg niet de tijd hebt om deze allemaal te lezen, maar hoe weet je welke de moeite waard zijn om uit te kiezen?

Misschien lees je gewoon de bestsellers die in de boekenwinkel liggen uitgestald. Misschien kies je wel voor de klassiekers. Of volg je een lijst met boeken ‘die iedereen wel eens gelezen moet hebben’. Of misschien pak je gewoon het eerste beste boek. Hoe dan ook, er zit geen echte reden achter. Maar een goede leesgewoonte begint toch wel bij de boeken die je kiest. Ontdek daarom de beste manier om een boek te kiezen die bij je past!

Gebruikelijke methodes

Een voor de hand liggende methode die wel erg nuttig is, is het opzoeken van meerdere boeken van een auteur die je erg aanspreekt. Of vind een samengestelde lijst waarin de desbetreffende auteur wordt vermeld, zodat je achter dezelfde soort lectuur kunt komen die je wellicht erg aanspreekt. Heb je op het moment geen nieuwe favoriete auteur waarvan je meer materiaal kunt vinden, zoek dan op een boekenlijst op basis van een bepaald onderwerp. Als je bijvoorbeeld erg houdt van inspirerende boeken is de webshop van Sissy-Boy de perfecte plek voor jou!

Lees altijd de bibliografie

Bibliografieën zijn in je zoektocht naar een nieuw boek altijd je beste vriend. Als je van een boek erg heb genoten, lees dan altijd de bibliografie van het boek. Dit is namelijk de ideale manier om verder op een onderwerp in te gaan dat je aanspreekt. Bovendien hebben deze boeken de auteur geïnspireerd, waardoor de kans groot is dat een van deze boeken jou ook aanspreekt!

Reflecteer op jezelf

Verdiep je eens in onderwerpen die je momenteel bezig houden en zoek of er interessante boeken over deze onderwerpen te vinden zijn. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen: wat heeft de laatste tijd mijn interesse gewekt? Zijn er uitdagingen op komst waarop ik me moet voorbereiden? Is er een gebied in mijn leven dat ik op dit moment nog wil verbeteren? Op deze wijze vind je echt boeken die je eigenlijk zou moeten lezen, in plaats van wat je denkt dat je zou moeten lezen.

Ben je nu klaar om een boekkeuze te maken, of heb je nog meer inspiratie nodig? Neem in dat geval een bezoekje aan de webshop van Sissy-Boy en ontdek een gevarieerd aanbod aan allerlei boeken. En niet zomaar boeken, maar met nét dat beetje extra. Boeken met een mooi uiterlijk en een inspirerende inhoud.