Nieuwbouw20
Image default
Gezondheid

Verschillende de symptomen die hyperventilatie veroorzaken

Bent u bekend van de oorzaken en gevolgen bij een vervelende chronische droge hoest? Dit kan een van de symptomen van chronische hyperventilatie zijn. Dit kan betekent dat het door hyperventilatie veroorzaakt wordt. Deze aandoeningen kunnen zowel met de luchtwegen als ook met de hersenen te maken hebben. Echter komt het ook voor dat klachten betrekking hebben tot spieren en de huid. Daarnaast zijn symptomen rondom het hart en de bloedcirculatie niet uitgesloten. De meest algemene symptomen zijn vaak koude ledematen en droge ogen. Bovendien zijn een slecht slaappatroon en een zwak immuunsysteem veel voorkomend. Gevolgen zijn vaak lusteloosheid en fysieke uitputting.

Symptomen met betrekking tot de luchtwegen

Veelvoorkomende symptomen die zowel de oorzaak als het gevolg van hyperventilatie zijn hebben vaak betrekking op de luchtwegen. Een voorbeeld hiervan is een chronische droge hoest. Een vaak voorkomend gevolg is hierbij dan ook snel buiten adem zijn bij inspanning. Dit gaat regelmatig samen met benauwdheid, hoesten en een brok in de keel. Andere symptomen kunnen ook te maken hebben met de algemene ademhaling. Zo is het ademen soms duidelijk hoorbaar en wordt er overmatig gegaapt of gezucht. Een chronische hyperventilatie gaat dus verder dan alleen een chronische droge hoest. Het is vaak een verzameling van symptomen

Andere symptomen van een chronische hyperventilatie

Deze symptomen van een hyperventilatie hebben niet alleen betrekking tot de luchtwegen zoals een chronische droge hoest. Veel voorkomende symptomen hebben vaak ook invloed op de hersenen. Denk hierbij aan dingen die eerst onschuldig lijken. Voorbeelden hiervan zijn duizeligheid, slecht concentratie en snel emotioneel worden. Echter zijn ook heftige symptomen die de oorzaak of het gevolg kunnen zijn van chronische hyperventilatie. Dit zijn bijvoorbeeld geheugenverlies en paniekaanvallen. Naast de luchtwegen spelen hersenen dus ook een grote rol. Denk daarom goed na als u een chronische droge hoest ervaart. Heeft u meer klachten omtrent spieren, hart, hersenen of huid? Doe dan de ademhalingstest en vind de oorzaak en oplossing.