Nieuwbouw20
Image default
Woningen

Slimme oplossingen voor het opbergen van je kleding

In jouw nieuwbouwwoning wil je alles zo overzichtelijk mogelijk houden. Dit geldt ook voor kleding. Echter is het niet altijd eenvoudig om jouw kleding op een goede en efficiënte manier op te bergen. Dit zorgt met enige regelmaat voor ongemakkelijkheden. Deze zijn er niet meer als je gaat kijken naar slimme oplossingen voor het opbergen van je kleding. Maar waar kun je allemaal aan denken?

Een walk-in closet voor meer organisatie

Een slimme oplossing voor het opbergen van je kleding is een walk-in closet. Het is een droom van menig vrouwen: een volledige ruimte ingericht als kast, waar je gewoon binnen kunt lopen en als het ware tussen de kleding staat. Deze kast kan direct voor een betere organisatie zorgen. Deze walk-in closet kun je namelijk helemaal inrichten naar het soort kledingstukken. Zo kun je hang- en liggedeeltes met elkaar combineren. De kledingstukken hoeven hierdoor niet meer door elkaar te liggen. Ook zie je er niets meer van als je de deur sluit. De slaapkamer zal hiermee ook een stuk leger uit komen te zien. 

Nette kleding in een aparte kast

Als je vaak nieuwe overhemden draagt of veel nette kleding bezit, is het verstandig dat je hier ook een goede oplossing voor hebt. Deze hemden gaan snel kreukelen, de jurkjes krijgen vlekken door jouw oude kleding. Je kunt er dan voor kiezen om een aparte kast te plaatsen in een ruimte. Dit kan wederom in een walk-in closet, maar ook in een kamer die je nergens voor gebruikt. Zo hangen ze nooit in de weg en zijn de kledingstukken klaar voor wanneer jij naar een speciale gelegenheid moet. Je bent geen uren meer bezig om de kreukels uit de kleding te halen.

Afwisselen van seizoenskleding in kasten

Wissel daarbij winter- en zomerkleding af in de kasten. De kledingstukken die je niet vaak gebruikt, kun je bijvoorbeeld in een andere ruimte opbergen. Dit zorgt wederom voor overzicht in de kasten. Je kunt hiervoor altijd afsluitbare bakken gebruiken. Zo worden de kledingstukken niet blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Aan het einde van ieder seizoen pak je de bak met de desbetreffende kleding en doe je de vers gewassen kleding van het seizoen ervoor erin.

Ga direct voor jouw slimme oplossing voor het opbergen van je kleding en raak het overzicht niet meer kwijt.