Nieuwbouw20
Image default
Verbouwen

Waar is een big bag van gemaakt?

Heb je je altijd al afgevraagd hoe een big bag zo sterk is en toch zo flexibel? Wanneer je een big bag aangeleverd krijgt is het een klein pakketje maar wanneer je een standaard big bag uitvouwt kun je er maar liefst 1500 kg in kwijt! En dat kan alleen maar dankzij een uniek materiaal een unieke productiemethode. In dit artikel meer informatie over de wondere wereld van de big bags!

Het materiaal van een big bag

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Een big bag is gemaakt van polypropyleen. Dit is een thermoplastich polymeer maar dat maakt het waarschijnlijk niet veel duidelijker. Laten we het zo zeggen, polypropyleen is één van de meest gebruikte plastics in de wereld. Het is ook een stuk sterker dan een andere veel gebruikte plastic soort, polyethyleen. Om die reden wordt polypropyleen gebruikt voor het maken van plastic meubels, auto onderdelen en boten. En in Australië wordt er zelfs geld van gemaakt! En natuurlijk big bags.

Geweven polypropyleen

Om een big bag te maken worden er polypropyleen draden gemaakt die strak met elkaar verweven worden. Zo krijg je een sterk weefsel dat toch dun genoeg is om flexibel te blijven. Daar worden vervolgens zakken van gemaakt. De naden van big bags zijn extra sterk gemaakt en vaak dubbel gestikt om scheuren te voorkomen. Maar wist je dat flexibiliteit en de sterkte van het materiaal niet de enige voordelen van geweven polypropyleen zijn?

De voordelen van geweven polypropyleen

Big bags worden vaak in bouwomgevingen gebruikt en daarom is het belangrijk dat het materiaal slijtvast is. Daarnaast is polypropyleen waterafstotend. Daarom kun je big bags ook uitstekend gebruiken voor buitenopslag. Er zijn zelf speciale big bags verkrijgbaar die worden gebruikt voor de opslag van schadelijke stoffen zoals asbest. Tot slot heeft het materiaal een hoge treksterkte. Dat is ook nodig want wanneer je een volle big bag van anderhalve ton wilt afvoeren wil je niet dat het materiaal scheurt! En omdat het materiaal zo flexibel is kun je een big bag inzetten waar je met een container of puinbak niet bij komt.

Big bags als reclamemiddel voor bedrijven

Nog een bijkomend voordeel van polypropyleen is dat het erg kleurvast is. Dat betekent dat een logo of bedrijfsnaam die op een big bag wordt afgedrukt lange tijd goed zichtbaar blijft. Voor bedrijven in de bouw-, onderhoud- of transportsector zijn big bags dan ook een mooi reclamemiddel waarmee je direct onder de aandacht komt van de juiste doelgroep!