Nieuwbouw20
Image default
Gezondheid

3 tips als je bang bent

Beheers je ademhaling
Als je in paniek bent, heb je de neiging om snel en oppervlakkig te ademen, en dat kan je duizelig maken.

Ademhaling is het enige symptoom dat je wel onder controle wilt hebben tijdens een paniekaanval, zei Hirsch, omdat een langzame buikademhaling die gevoelens van duizeligheid kan compenseren.

Probeer in te ademen tot vijf tellen en uit te ademen tot tien tellen. Oefen van tevoren door te gaan liggen en een tijdschrift op je buik te leggen. Als je vanuit je buik ademt in plaats van je borst, zie je het tijdschrift op en neer gaan.

Blijf verbonden met uw omgeving
Je voelt je misschien licht in het hoofd, maar dat betekent niet dat je flauwvalt, zei Hirsch. De beste manier om dat aan jezelf te bewijzen – en paniekerige gedachten om op de grond te vallen te dwarsbomen – is door dit kleine visuele experiment uit te voeren: focus op een gezicht of een foto in de kamer. “Vraag jezelf af: ‘Zie ik dit zoals een duizelig persoon het zou zien?'”, zei Hirsch. Het antwoord zal hoogstwaarschijnlijk nee zijn.

Neem een ​​kalmerend snuifje
Volgens een onderzoek uit 2013 in de Journal of Neuroscience kunnen bepaalde geuren kalmerende effecten hebben. Dat is de reden waarom het opsnuiven van een kalmerende geur misschien wel het beste is als je vastzit in angstgevoelens.

Bewaar een olie of parfum met je favoriete geur – patchouli, lila, wat je maar wilt – in je handtas. Als er paniek ontstaat, doe er dan een beetje van op je pols en inhaleer, stelde Hirsch voor. “Het geeft je grond.”

https://nickdewaard.nl/