Nieuwbouw20
Image default
Gezondheid

Alle verschillende boxsprings

In tegenstelling tot wat wel eens gedacht wordt, moet een boxspring niet verward worden met een pocketvering matras. Met de term boxspring bedoelen we een volledig slaapsysteem en een combinatie tussen een matras en een bedbodem. De bedbodem bestaat uit een box met springveren, waardoor daar al extra vering vandaan komt. Vervolgens kies je voor deze bedbodem ook een matras, zodat je een perfect bed kunt samenstellen, exact toegepast op jouw wensen en behoeften. Boxsprings zijn vaak hoger dan standaard bedden, wat in- en uitstappen en opmaken makkelijker maakt. Hier vind je meer informatie over de verschillende combinaties die je bij een boxspring bedbodem uit kunt kiezen.

 

Boxspring met een pocketvering matras

Een pocketvering matras bestaat uit honderden afzonderlijke kamers met daarin een springveer. Het voordeel van deze matrassen is dat ze uitstekend ventileren en daarbij ook vocht erg goed reguleren. Ze houden je heerlijk koel in de zomer en warm in de winter. Kies voor pocketvering met boxspring en je profiteert twee keer van het comfort en elasticiteit van veren. Het ondersteunt het lichaam erg goed en je kunt ook kiezen voor verschillende comfortzones voor een perfecte lichaamshouding. Je moet van pocketvering houden, maar veel mensen willen niet meer terug nadat ze eenmaal een paar nachten op dit type matras hebben geslapen.

 

Boxspring met een traagschuim matras

Je kunt ook kiezen om je systeem uit te breiden met een traagschuim matras. Traagschuim wordt ook wel memory foam genoemd en bestaat uit een materiaal dat reageert op de temperatuur van je lichaam. Daardoor vormt het zich exact naar jouw vorm en verdwijnen drukpunten. Traagschuim is een goed idee voor bedlegerige mensen of mensen die last hebben van hun gewrichten tijdens het slapen. Het is bijzonder populair, maar niet iedereen houdt ervan, omdat het schuim niet altijd snel weer terugveert naar haar oude vorm.

 

Boxspring met een koudschuim matras

Een laatste optie is om je boxspring bodem te combineren met een koudschuim matras. Deze matras voelt niet kouder aan, maar de naam komt voort uit de manier waarop het materiaal wordt geproduceerd. Koudschuim is het meest gebruikte materiaal voor matrassen en de meeste matrassen bevatten minimaal één laag van dit materiaal. Het is te krijgen in verschillende kwaliteits- en prijsklassen. Koudschuim is een goed alternatief voor polyether, omdat het beter ventileert en vocht goed reguleert. Daarbij is het ook goed betaalbaar en uitermate geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht en die het veel warm hebben.