Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

De perfecte balans: minimalistische woonkamerinrichting voor nieuwbouwappartementen

Als je een nieuw huis hebt gekregen sta je natuurlijk te springen om te beginnen met inrichten. Een heel leeg canvas dat staat te wachten op jouw oog voor design. Maar waar begin je in hemelsnaam? Je wordt overspoeld door opties en ze zijn allemaal even mooi. Maar jij houdt van strak, simpel en netjes. Dat is iets waar jij gelukkig van wordt. Een minimalistische inrichting is precies wat jij nodig hebt. Zo wordt jouw nieuwe plekje precies wat jij wilt. Begin met de belangrijkste meubels zoals een mooie, kleine hoekbank, een duurzame eettafel met leuke stoelen en een prachtig tv-meubel. Wees creatief, ook met minimalisme kun je je eigen stijl en persoonlijkheid laten zien. Je kan het zelf zo gek maken als je wil. Je kan online veel inspiratie vinden, maar het leukste is om hier zelf je eigen draai aan te geven. 

Wat zijn de voordelen van een minimalistische inrichting? 

Mensen denken vaak dat minimalisme saai is. Dit is helemaal niet waar, minimalisme is precies wat jij wil dat het is. Je kan het zelf zo gek maken als je wil. Als jij alleen maar roze, blauwe en oranje meubels in huis wil zetten, kan dit prima een minimalistische woonkamer zijn. Minimalisme draait puur en alleen om het maken van meer sfeer met minder spullen. Je bepaalt helemaal zelf welke spullen je dan wel koopt. Bij minimalisme gaat het erom dat mensen snel geneigd zijn om hun woonkamer helemaal vol te zetten met kunst, vaasjes, plantjes, fotolijstjes en noem het maar op. En deze spulletjes zijn dan misschien wel heel mooi, maar ze komen totaal niet tot hun recht omdat alles zo vol staat. Je bijzettafels komen veel beter tot hun recht als je hier een mooie vaas op zet. Daar heb je echt geen 3 vazen en 5 kaarsen voor nodig. Less is more. Als je je woonkamer minimalistisch wil inrichten, ga je voor een kleinere hoeveelheid spullen. Maar je kiest die spullen zo uit, dat ze toch je woonkamer vullen. Dit doe je door te kiezen voor kwaliteit. 

Kwaliteit gaat boven kwantiteit met minimalisme 

Is minimalisme iets voor jou? Het is veel makkelijker en veelzijdiger dan je denkt. Begin eerst met het bepalen van de stijl die je wil creëren in je huis. Hou je van modern of ga je liever voor een klassieke look? Kijk op social media of in magazines, hier kun je heel veel vinden over een minimalistische inrichting. En een beetje inspiratie kan nooit kwaad. Omdat je kiest voor weinig spullen met een grote impact, is het belangrijk om de spullen die je kiest zorgvuldig uit te zoeken. Begin met de grotere meubels en bewaar de accessoires voor het laatst, zo kun je de ruimte mooi verbinden met leuke accessoires. Je kan je blauwe bank bijvoorbeeld matchen met een mooie blauwe vaas, het zijn deze kleine dingen die je woonkamer helemaal afmaken.