Nieuwbouw20
Image default
Dienstverlening

Een dakopbouw in Amsterdam: vergunning nodig of niet?

Wanneer u een dakopbouw in Amsterdam wilt, dan heeft u in vrijwel alle gevallen een vergunning van de gemeente nodig. Het is meestal niet toegestaan om zomaar een dakopbouw te laten plaatsen. Wilt u een dakopbouw in Amsterdam laten realiseren door een ervaren bedrijf, zoals door Brouwer & Kok Constructeurs Bouwkunde uit Badhoevedorp? Dan dient u hiervoor eerst een aanvraag in te dienen bij de gemeente.

Wat doet de gemeente met de aanvraag voor een dakopbouw?

Als u de aanvraag voor de dakopbouw in Amsterdam bij de gemeente heeft ingediend, dan gaat de gemeente in eerste instantie controleren of het mogelijk is om een dakopbouw op uw woning te plaatsen. Hierbij wordt in de eerste plaats gekeken naar het bestemmingsplan van de woning. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het bestemmingsplan dat geldig is voor de omgeving waarin de woning staat. Als een dakopbouw mogelijk is op uw woning en deze ook past binnen het bestemmingsplan, dan krijgt u in de meeste gevallen een vergunning.

Waar moet de dakopbouw aan voldoen?

Het is mogelijk dat de gemeente specifieke eisen stelt aan de dakopbouw op uw pand in regio Amsterdam. In dit geval wordt u duidelijk aangegeven waar de dakopbouw aan moet voldoen. Daarnaast is het zo dat de opbouw moet voldoen aan het bouwbesluit dat gekoppeld is aan uw woning. In dit bouwbesluit staan onder meer bepalingen op het gebied van bruikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en milieu.

Reken op professioneel advies van een ervaren partij

U laat niet elke dag een dakopbouw in Amsterdam plaatsen. Het is daarom belangrijk dat u hier goed over nadenkt. Het is dan ook logisch dat u voor vraagstukken komt te staan. Een ervaren bedrijf kan u dan voorzien van de nodige informatie en vakkundig advies. Voor een dakopbouw in Amsterdam kunt u dan uitstekend terecht bij Brouwer & Kok Constructeurs Bouwkunde uit Badhoevedorp. Neem gerust contact met hen op!

https://www.brouwer-kok.nl/