Gas en licht vergelijken voor een betere jaarrekening

Als jouw energierekening alsmaar duurder wordt, kun je gas en licht vergelijken van verschillende energieleveranciers om te zien waar je goedkoper uit bent. Zo’n vergelijking kan in sommige gevallen leiden tot een overstap, waardoor je fors gaat betalen op de jaarrekening. Want zeg nou zelf: wie wil dat nou niet? Met het vergelijken zorg jij ervoor dat je altijd de beste deals te pakken hebt en vaak ook kunt genieten van een mooie welkomstbonus. Maar waar let je eigenlijk op wanneer je een vergelijking maakt?

Laat je niet misleiden bij gas en licht vergelijken

Er zijn veel verschillende websites waar je gas en licht vergelijken kunt. Afhankelijk van de website waar je op kijkt, worden er tussen de 25 en 50 aanbieders weergegeven. Echter lijken de bedragen die hierop weergegeven worden soms te mooi om waar te zijn. Als je dit gevoel hebt, is dit vaak ook zo. Het zou namelijk kunnen zijn dat de kortingen al van deze bedragen zijn afgehaald, terwijl er wel nog mee geadverteerd wordt. Hierdoor ben je bij sommige energieleveranciers vaak alsnog goedkoper uit, doordat hier de korting nog wel vanaf gaat. 

De looptijd maakt het verschil

Ook de looptijd van het contract kan een verschil maken. Kortlopende contracten zijn vaak duurder, omdat energieleveranciers hun kosten hiermee terug moeten verdienen. Als je een meerjarig contract afsluit, ben je verzekerd van lagere tarieven. Let ook hierbij op dat de leveringskosten meegenomen zijn in de vergelijking. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat dit bedrag niet meegenomen is in het jaarbedrag, waardoor een energieleverancier achteraf duurder wordt en je niets meer kunt verdienen aan jouw uiteindelijke jaarrekening. Dat is uiteraard niet de bedoeling bij een overstap. 

Klantbeoordelingen halen jou over de streep

Gas en licht vergelijken doe je voornamelijk om goedkoper uit te zijn. Echter kan de ervaring ook een grote rol spelen. Vergelijkingswebsites geven daarom ook de mogelijkheid om klant vergelijkingen door te lezen. Aan de hand van deze beoordelingen en de kortingen en looptijden van contracten kun je uiteindelijk een betere basis zijn voor jouw keuze. Uiteindelijk hoef je dan alleen nog maar een keuze te maken tussen duurzame en grijze energie, waarna je direct over kunt stappen naar jouw nieuwe energieleverancier zonder dat je hiervoor nog veel hoeft te doen. Jouw contract wordt namelijk helemaal geregeld.

Opzoek naar gratis backlinks? Klik dan hier!