Nieuwbouw20
Image default
Energie

Heb je een kortsluiting in de meterkast? Wat kan je allemaal doen om het te verhelpen.

Eerst hoe is er een kortsluiting in de meterkast gekomen? Zijn je apparaten oud in de meterkast of zijn de kabels verouderd of kapot. Dat zijn de eerste dingen die je moet gaan bekijken als je een kortsluiting hebt gehad in de meterkast. De elektriciens die kunnen ook naar jou toe gaan en kijken wat het probleem is met de meterkast. De elektriciens die kunnen snel zien wat het probleem is en ze kunnen ook snel het probleem verhelpen. Het kan ook door water kapot zijn gegaan. Water en elektriciteit gaat helemaal niet goed samen. Let dus goed op dat je geen condens of water in de meterkast hebt.

Hoe krijg ik condens in de meterkast?

Je kan condens krijgen in de meterkast als je niet goed de meterkast geïsoleerd hebt of je hebt geen goede meterkast deur. Het isoleren van de meterkast kan je met een speciaal soort materiaal doen waardoor de hitte van binnen niet naar buiten gaat en de koude lucht van buiten naar binnen gaan. Wanneer warm en koud tegen elkaar botsen dan is de kans groot dat je dan condens gaat krijgen. De meterkast is een van de warmste kamers in je huis en daarom moet je het dus goed isoleren en opruimen.

De meterkast is oud, wat moet ik doen

De meterkast moet wel goed werken, want het geeft je hele pand/huis elektriciteit. Het is daarom gebruikelijk om het goed en een keer per maand het een keer te gaan bekijken. Je kan ook een elektricien bellen die het voor jou kan doen. Elke elektricien die weet wel hoe een meterkast goed moet werken en alles ook van elektra. Bel een elektricien als je vragen hebt over de meterkast of over elektra.

 

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt een welkomstcadeau bij een energiecontract precies?

Goedkope elektrische boiler kopen?

6 redenen om een geothermische warmtepomp te plaatsen