Nieuwbouw20
Image default
Energie

Hoe werkt een welkomstcadeau bij een energiecontract precies?

Energieleveranciers concurreren op hevig niveau met elkaar. Alle klanten die de leveranciers te pakken kunnen krijgen, pakken zij graag met twee handen aan. Om uiteindelijk klanten te kunnen trekken, stunten veel energieleveranciers met interessante welkomstcadeaus. Voor jou, als consument, is dat uiteraard erg aantrekkelijk.

Als je gebruik van een energievergelijker maakt, kun je eigenlijk maar op één gebied een vergelijking op basis van cijfers treffen: de tarieven. Het lastige is echter dat de voorwaarden per leverancier verschillen, terwijl ook de service behoorlijk verschillend is. Met dat in het achterhoofd is het dan ook zaak om naar het totaalplaatje te kijken. Eén van de onderdelen van dit totaalplaatje is in deze tak van sport dus ook het welkomstcadeau.

Let goed op de voorwaarden

Krijg je van een bepaalde energieleverancier een interessant welkomstcadeau aangeboden? Besef je dan goed dat voor niets de zon op gaat. Met andere woorden: in veel gevallen worden aan het welkomstcadeau bepaalde voorwaarden gesteld. Dit betekent dat je bijvoorbeeld voor 2 of 3 jaar klant bij de energieleverancier moet blijven. Als je het welkomstcadeau in ontvangst neemt, zit je aan zo’n voorwaarde gewoonweg vast.

Het advies is dan ook om heel goed naar de voorwaarden te kijken. Neem de voorwaarden van het contract goed door en richt je pijlen daarbij ook op het welkomstcadeau. Het ontvangen van een cadeau is altijd leuk, maar het moet bij voorkeur toekomstige overstappen niet in de weg staan. Jaarlijks overstappen kan je namelijk een flinke besparing op gaan leveren!

Per energieleverancier verschillend

Ook is het goed om rekening met het volgende te houden: de welkomstcadeaus zijn per energieleverancier verschillend. Ook het moment waarop de cadeaus aangeboden worden, verschillen per leverancier. Doe daarom ook heel goed onderzoek naar de leverancier zelf. Wil je graag voor een betrouwbare partij gaan? Kies dan voor bijvoorbeeld Vattenfall of een vergelijkbare grote leverancier. Als je liever voor bijvoorbeeld een 100% groene leverancier gaat, bestaan daar ook meerdere mogelijkheden voor. Het maken van een goede vergelijking is hoe dan ook cruciaal. Op het gebied van tarieven, maar ook op het gebied van het cadeau en de (bijbehorende) voorwaarden.