Nieuwbouw20
Image default
Auto's en Motoren

Jaarlijks duizenden voertuigen gestolen

Ieder jaar wisselen duizenden auto’s, motoren en boten ongevraagd van eigenaar. Criminelen zijn helaas nog veel actief en stelen regelmatig voer- en vaartuigen. Jaarlijks komt dit neer op ongeveer 1200 boten, 1500 tot 2000 motoren en 7000 tot 8000 auto’s. Vooral in grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Amsterdam vinden de meeste diefstallen plaats. Enigszins hoopvolle berichtgeving is dat 41 procent van de auto’s en 34 procent van de motoren weer wordt teruggevonden. Dat komt meestal door het gebruik van een GPS tracker en goed werk van de politie.

 

GPS tracker

Heeft u een boot, motor of auto en woonachtig in een ‘risicogebied’, dan is het raadzaam een GPS tracker in het voer- of vaartuig te installeren. Met een speciale boot GPS tracker of motor GPS tracker bent u altijd op de hoogte van de actuele locatie. De GPS tracker wordt gemonteerd in de boot, motor of auto en stuurt automatisch locaties door die worden gemeten via de satellieten. In uw eigen online account of via de smartphone app ziet u waar de GPS tracker zich bevindt. Mocht het voer- of vaartuig ooit gestolen, kunt u zien waar de dief naartoe gaat. Licht de politie in of onderneem vervolgens zelf actie.

Een ander voordeel van een GPS tracker is dat er een diefstalmeldingen worden afgegeven wanneer het voer- of vaartuig wordt verplaatst zonder dat het contact aan staat. Zo bent u dus altijd op de hoogte als de motor of boot wordt weggesleept. Stel een aparte veiligheidszone in en ontvang meldingen wanneer de auto, boot of motor de ingestelde veiligheidszone verlaat.

 

Goedgekeurd slot

Een GPS tracker is dus een manier om het voertuig weer terug te vinden. Een andere maatregel om diefstal te voorkomen is het kopen van een goedgekeurd slot. Met voorkeur een slot met ART 4 of ART 5 classificering. Dit zijn sloten die zware tests hebben ondergaan uit het keuringsvoorschrift van stichting ART. Hierin is keuze in muurankers, ketting-, beugel- en schrijfremsloten. Voor auto’s bestaan er verschillende sloten, bijvoorbeeld een pedaalslot of handremslot. De auto is pas te besturen wanneer het slot is opengemaakt.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/

Gerelateerde artikelen

Met 123-theorie zal jij makkelijk slagen voor de autotheorie

De successen van de VW Polo

Originele BMW-onderdelen met uitstekende garantie kopen