Nieuwbouw20
Image default
Auto's en Motoren

De drie grootste gebreken van chip-afstemming

Wat is chip-tuning? Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare lees alleen geheugenchip in een automatische of andere voertuigen digitale besturingseenheid om superieure prestaties te bereiken, ongeacht wat het kan zijn. Meestal worden deze chips bijgewerkt wanneer de voertuigen software is bijgewerkt, meestal door nieuwe updates te installeren. Dit proces wordt aangeduid als aan boordcompressiebeheer of OCC. Chips kunnen ook extern worden gewijzigd, zoals wanneer een nieuwe OCC-sensor is geïnstalleerd op een voertuig dat eerder is uitgerust met een OCC-sensor.

 

Dus, is chip tuning slecht voor mijn auto? Het antwoord is afhankelijk van hoe u uw elektronische besturingseenheden gebruikt en als u de juiste richtlijnen volgt. Om te beginnen zijn de meeste autoliefhebbers het erover eens dat er verschillende voordelen zijn om uw elektronische besturingseenheden (ECU) aan te passen om ze sneller, gladder te maken en beter te presteren. Als u deze richtlijnen niet volgt, kunt u de levensduur van uw ECU drastisch verminderen, paardenkracht verminderen en het plezier dat u uit uw voertuig uit uw voertuig kunt verminderen. De meeste chip-tuners volgen de juiste richtlijnen, maar als u dat niet doet, kunt u uw ECU vervangen, wat resulteert in een totaalverlies van uw auto ECU.

Als u ook de juiste richtlijnen volgt, kunt u uw auto-garantie ongeldig maken.

 

Nu dat u begrijpt het antwoord op is Chip Tuning is slecht voor uw auto, laat ons een aantal van de gewone fouten bespreken die mensen maken wanneer ze deze methode gebruiken. Meestal wordt mechanische tuning gedaan wanneer een persoon versleten katrollen, riemen of schijven vervangt zonder de gehele eenheid te vervangen. Wanneer dit dit doet, maakt het mechanische afstemmingsproces daadwerkelijk de levensduur van uw mechanische besturingseenheid. Hoewel, veel lichaamswinkels zullen je vertellen dat je altijd de mechanische componenten kunt vervangen, dit is geen goede praktijk omdat het vervangen van delen zoals riemen, katrollen, schijven en bougies allemaal tegelijkertijd de garantie van je auto’s ongeldig maakt. Het is veel beter om individuele componenten één tegelijk te vervangen en vervolgens tegelijkertijd de hele eenheid te vervangen, omdat dit de garantie van uw auto’s beschermt.

 

Een andere veel voorkomende foutchip-tuners maken is dat ze componenten zullen vervangen of toevoegen die de brandstofefficiëntie van de voertuigen daadwerkelijk zullen verlagen, waardoor u meer uitstapjes naar de pomp kunt maken. In werkelijkheid werd het type brandstofinjectie dat op veel compacte auto’s is, oorspronkelijk ontwikkeld door NASA en goedgekeurd voor gebruik op militaire voertuigen. Dus het is eigenlijk niet nodig om dit type software toe te voegen aan uw voertuig.

In plaats daarvan moet u zich concentreren op het verbeteren van de hoeveelheid rijcomfort die u van uw voertuig krijgt.

 

Ten slotte, de laatste grote fout die veel mensen verdienen, is dat ze proberen chiptuning te gebruiken om een groot probleem in uw motor te herstellen, zoals een opgeblazen koppakking of een geblazen zekeringen. Hoewel dit soort problemen gemakkelijk kunnen worden opgelost, zijn ze meestal niet de belangrijkste dingen die moeten worden gedaan om uw auto te repareren. In werkelijkheid zou het veel beter zijn om de pakking en zekering alleen te vervangen, omdat dat permanent van het probleem afkomt, maar als u probeert uw auto krachtiger te maken, kunnen de koppakkingen en de zekeringen u nog steeds acceptabel geven

 

Dus, hoewel het mogelijk is om de meeste kleine problemen zelf op te lossen, is het meestal het beste om de taak aan te laten op professionals. Als u nieuw bent op chiptuning, zijn er een verscheidenheid aan verschillende cursussen en programma’s waar u naar kunt kijken. De meeste programma’s die u kunt vinden, bieden u stapsgewijze instructies en video’s, evenals een lijst met alle benodigde hulpmiddelen en onderdelen. Met deze bronnen kun je alles leren wat je nodig hebt om te maken over brandstofefficiëntie, prestaties en brandstofconversie om je te helpen je auto-brandstofefficiëntie te verbeteren, evenals de algehele prestaties.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier Chipperformance