Nieuwbouw20
Image default
Auto's en Motoren

De successen van de VW Polo

De VW Polo is er al vanaf 1975. Het is in de loop der tijd uitgegroeid tot een van de bekendste auto’s geworden. De zeer compacte en betrouwbare Polo was aanvankelijk de kleinste VW die beschikbaar was. Met de jaren groeide de auto echter steeds een paar centimeters. Het is knap dat de VW Polo zo bepalend is geworden, want met onder meer de Citroen C3, de Ford Fiesta, de Opel Corsa en de Renault Clio is de concurrentie toch groot. 

De VW Polo werd een keer Auto van het Jaar

In het toch best roemruchte bestaan van de VW Polo werd de auto een keer uitgeroepen tot Auto van het Jaar, in het jaar 2010 om precies te zijn. Belangrijk ijkpunt was de VW Polo in Blue Motion uitvoering, die in 2006 op de markt kwam, dit vanwege met name door de discussie over de CO2 uitstoot en het milieu. De Blue Motion scoorde meteen na de presentatie uitstekend. Je koopt tegenwoordig de VW Polo in de kleuren uni-lak, metallic en de Blue Motion en de Blue GT kleuren. VW Polo is relatief compact, maar rijdt als een volwaardige middenklasser met de kenmerkende Duitse degelijkheid. 

Monteur is vaak al binnen half uur bij je om je verder te helpen

En toch, toch kun je zelfs met de VW Polo te maken krijgen met pech, zoals dit kan voorkomen bij elke auto. Gelukkig kun je tegenwoordig altijd een beroep via de pechhulp on demand service van Roadguards, deze groep automonteurs zijn 24/7 onderweg om je te helpen. Zonder vast abonnement en al vaak al binnen een half uur aanwezig, bijvoorbeeld als starthulp auto de enige optie is om je auto weer aan de praat te krijgen. Een abonnement op roadguard is niet nodig, je betaalt gewoon voor de geleverde diensten van de monteur om vervolgens je reis te hervatten.