Nieuwbouw20
Image default
Financieel

Leren over investeren met aandelen hoeft niet moeilijk te zijn

Leren om te investeren kan intimiderend lijken, maar het hoeft niet zo te zijn. Door enkele eenvoudige regels te volgen, kunt u de kans op fouten verminderen en de best mogelijke resultaten behalen. Als u aan de slag gaat met uw belegging, volgen hier enkele tips die het handelen in aandelen voor beginners een stuk gemakkelijker te begrijpen maken. De eerste stap is nadenken over de aandelen, wil je bijvoorbeeld beginnen met Ahold aandelen of ben je op zoek naar groter internationaal merk zoals Apple aandelen of Tesla aandelen.

1. Zoek de juiste broker voor de juiste prijs.

Een van de grootste beslissingen die u als investeerder neemt, is welk bemiddelingsbedrijf u zult gebruiken. Uw keuze heeft grote gevolgen voor hoeveel u zult betalen aan vergoedingen, voor welke soorten investeringen u toegang heeft en wat uw uiteindelijke rendement zal zijn. Toch zijn er maar weinig makelaars die investeren voor beginners gemakkelijker te begrijpen. In plaats daarvan willen veel full-service makelaars profiteren van beginnende beleggers, waardoor het beleggingsproces ondoorzichtiger wordt en u op de lange termijn veel meer geld kost.

Het betere langetermijnantwoord is om een kortingsmakelaar te kiezen die u niet veel geld in rekening zal brengen. Zelfs makelaars die relatief lage commissies vragen, hebben een verscheidenheid aan middelen die zijn ontworpen om beleggen voor beginners eenvoudiger te maken. Zoek met name naar makelaars die regelingen hebben om beleggingsfondsen of exchange-traded funds zonder commissie aan te bieden, omdat deze investeringen de beste manier kunnen zijn om aan de slag te gaan met beleggen.

2. Overweeg om te beginnen met exchange-traded funds.

De meeste beginnende beleggers geloven dat om echt geld te verdienen op de markt, je individuele aandelen moet kiezen. Maar dat is niet echt waar. Miljoenen beleggers hebben hun fortuinen gemaakt met behulp van beleggingsfondsen en exchange-traded funds , en die voertuigen zijn een prima manier om investeren voor beginners gemakkelijker te begrijpen.

Met name beleggingsfondsen en ETF’s bieden u automatische diversificatie, zelfs als u maar heel weinig geld hebt om te beleggen. Elke dollar die u investeert, wordt verdeeld over tientallen of zelfs honderden aandelen, waardoor uw portefeuille wordt geïmmuniseerd tegen catastrofale gebeurtenissen die een bepaalde individuele voorraad raken.

Indexfondsen en ETF’s vertellen u precies welke aandelen u bezit in precies welke verhoudingen, waardoor u een voorspelbare blootstelling krijgt aan de aandelen van uw keuze. Target-date beleggingsfondsen gaan nog een stapje verder dan het eenvoudspad en passen automatisch uw risiconiveau aan naarmate u dichter bij een einddoel zoals pensionering komt. Door u vertrouwd te maken met hoe de markten werken en hoe langetermijnrendementen worden gegenereerd, zijn ETF’s en beleggingsfondsen een goed startpunt voor beginnende beleggers.

 

https://aandelentop10.nl/