Nieuwbouw20
Image default
Financieel

Subsidie voor woning verduurzamen

De komende 30 jaar moeten alle Nederlandse woningen worden geïsoleerd en duurzaam worden verwarmd. Dat zijn in ieder geval de plannen vanuit de rijksoverheid. Daarbij zal waarschijnlijk energie een stuk duurder gaan worden. Het verduurzamen wordt hiermee steeds urgenter, ook voor de portemonnee. Om u een steuntje in de rug te geven, heeft de overheid de ISDE subsidie bedacht. Deze subsidie maakt het mogelijk op duurzame apparaten steunmiddelen te krijgen.

Voor zonnepanelen is er al jaren een aantrekkelijke subsidie. Voor isoleren en het plaatsen van andere apparaten viel dit tegen. Met de ISDE subsidie is er nu meer mogelijk. Zo kan u voor twee isolatiemaatregelen een vergoeding krijgen. Dit maakt het een stuk interessanter te investeren in een zuinige woning. Daarnaast is het ook mogelijk subsidie warmtepomp aan te vragen. Een warmtepomp is als alternatief op de cv-ketel een stuk duurder. De subsidie maakt het al snel 20 procent goedkoper.

Wilt u in aanmerking komen voor deze subsidie? Dan moet u goed op de voorwaarden letten. Wanneer u een fout maakt, dan loopt u al snel duizenden euro’s mis. Belangrijk is dat u de apparaten laat plaatsen door een erkende installateur, u de factuur en betalingsbewijzen goed bewaard en uw apparaten op de lijst van de overheid staan. Klinkt ingewikkeld dat ISDE subsidie aanvragen? Het is altijd mogelijk om hulp in te schakelen.