Nieuwbouw20
Image default
Groothandel

Mangohout meubelen zijn duurzame meubelen

Een vrij nieuw product in de meubelindustrie is het gebruik van mangohout in meubelen. Als we denken over een duurzaam leven wordt er vaak gekeken naar het voedsel in onze koelkast, het voertuig waar we in rijden en de recycling van ons afval. Er ligt weinig focus op de duurzaamheid van onze meubels. De realiteit is dat de meubelindustrie vaak vrij weinig actie onderneemt om duurzame productie te promoten. Om daar verandering in te brengen, wordt er steeds meer gevraagd naar meubelen van mangohout. Mangohout is een steeds populairder en opkomend materiaal binnen de meubelindustrie. De populariteit komt niet uit de lucht vallen!

Wat is mangohout eigenlijk?

Mangohout voor meubelen wordt geteeld in India, Zuidoost-Azië, Mexico, Australië en Brazilië. Het is in veel verschillende landen te produceren en het wordt in de laatste jaren steeds vaker gebruikt om traditionele meubelmaterialen te imiteren, zoals esdoorn- en eikenhout. Mangohout is geschikt voor meubelen aangezien het sterk genoeg is om te dienen als basisconstructie voor een stoel of kast maar flexibel genoeg is om na te bewerken naar verschillende vormen. U ziet mangohout steeds meer terugkomen in de vorm van eettafels, bijzettafels, krukken, kasten, televisiemeubels en stoelen.

Waarom deze houtsoort gebruiken?

Meubelen gemaakt van mangohout zijn bestand tegen de tijd, net als de klassieke eikenhouten meubels. Daarnaast is mangohout een stuk goedkoper dan de meer klassieke meubelmaterialen waardoor het een stuk aantrekkelijker wordt om aan te schaffen. Bij De Kortingknaller vindt u een groot assortiment aan verschillende interieurobjecten die gemaakt zijn van mangohout. Doordat De Kortingknaller meubelen inkoopt van restpartijen, bent u verzekerd van de goedkoopste prijs voor kwalitatieve producten zoals waaronder mangohouten meubelen. Door uw meubelen te kopen bij De Kortingknaller kiest u niet alleen voor een duurzaam meubelstuk, maar helpt u ook de afvalhoop van meubels te minimaliseren. Goed voor uzelf en goed voor de planeet!

https://dekortingknaller.nl/