Nieuwbouw20
Image default
Huishoudelijk

Waar let je op bij het kopen van een kruimeldief?

Kruimeldieven zijn ontzettend handige hulpmiddelen om klein vuil op te zuigen. Liggen er wat kruimels op de eettafel, salontafel of wil je snel wat gemorste kruimels opzuigen van het tapijt, dan staat dit handige hulpmiddel paraat. Maar waar let je nu precies op bij het kopen van een kruimeldief?

Waarvoor wil je de kruimeldief gebruiken?

Bedenk vooraf goed voor welke doeleinden je de kruimeldief wilt kunnen gebruiken. Kruimeldieven zijn te verkrijgen met basic functies, tot typen met uitgebreide functies en opzetten stukken, zoals de Bosch kruimeldief. Wil jij de kruimeldief ook kunnen gebruiken om dierenharen op te zuigen, van de bank bijvoorbeeld, let dan op bij de product omschrijving of dit vermeldt staat. De kruimeldief is namelijk een zeer handig middel om dierenharen te verwijderen (mits geschikt daarvoor).

Moet jouw kruimeldief krasvrij over een tafelblad of over leder kunnen zuigen, ook dan zijn hiervoor speciale opzetstukken beschikbaar – let hierop tijdens je aankoop. Sommige kruimeldieven zijn ministofzuigers, mét verlengde pijp en borstelzuigmond.

Capaciteit

Kruimeldieven beschikken onderling over verschillende capaciteiten. De zuigkracht kan dus daadwerkelijk behoorlijk verschillen, maar ook de kracht van de accu en hoe lang deze opgeladen meegaat verschilt per type. Zo gaat de AEG (type HX6-27BM) volgeladen bijna een half uur mee! Sommige kruimeldieven moeten tot wel 12 uur opladen, waar andere al in 45 minuten volledig zijn opgeladen. Daarnaast is het voor de accu niet goed om te lang in een oplader te zitten wanneer hij eenmaal vol is, dus bij een lange oplaadtijd zul je dit goed in de gaten moeten houden.

Modellen

Er zijn vele uiteenlopende modellen kruimeldieven, van de standaard kruimeldief zoals we die allemaal kennen, tot aan heuse mini-stofzuigers. Black & Decker levert bijvoorbeeld zo’n kleine mini-stofzuiger die overal van pas komt. Er valt dus veel te kiezen wanneer het aankomt op kruimeldieven! Daarbij beschikken kruimeldieven over opvang reservoirs, die je direct leegt in de prullenbak – ze bezitten dus geen stofzuigerzak. Het handige is dat deze reservoirs doorzichtig zijn en je dus direct ziet wanneer hij geleegd dient te worden; even afschroeven en leeg schudden (bij voorkeur buiten, i.v.m. stofverspreiding) en klaar is kees!