Nieuwbouw20
Image default
Huishoudelijk

Dit is wat je kunt doen tegen een stroomstoring

Een stroomstoring is natuurlijk erg vervelend, maar het is niet helemaal te voorkomen. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kans op een stroomstoring te verminderen. Het is bijvoorbeeld verstandig om alleen apparaten aan te schaffen met een CE-label. Een CE-label geeft aan dat het apparaat minimale eisen voldoet van de elektriciteitskabels. Een CE-label is al goed, maar een apparaat met een KEMA of VDE-keurmerk aan te schaffen is nog beter. Apparaten met een KEMA of een VDE-keurmerk zijn uitvoerig getest, waardoor de kans op een kortsluiting al een stuk minder is. Het is verder ook belangrijk om je Elektra te inspecteren op schade wanneer je de kans op een stroomstoring wilt beperken. 

 

Hoe wordt een stroomstoring veroorzaakt?

Een stroomstoring is erg vervelend en kan verschillende oorzaken hebben. Een blikseminslag kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je elektriciteit in je woning uitvalt. Het kan ook zo zijn dat er een storing is aan het elektriciteitsnetwerk in je regio, maar dit komt niet zo vaak voor. In de meeste gevallen wordt een stroomstoring veroorzaakt door een kortsluiting. Wanneer er een defect zit in een elektrisch apparaat dan zorgt dat voor kortsluiting. Kortsluiting gebeurd om gevaarlijke situaties zoals brand te voorkomen. Alleen wanneer de kortsluiting is verholpen of wanneer je de stekker uit het stopcontact haalt kun je weer gebruik maken van je stroom. 

 

Kan elektricien Hoofddorp mij helpen bij een stroomstoring?

Elektricien Hoofddorp kan jou heel goed helpen bij een stroomstoring. Elektricien Hoofddorp is 24/7 bereikbaar, zodat je altijd met vragen terecht kunt. Ook stuurt Elektricien Hoofddorp gelijk een Elektricien naar je toe als je hulp met spoed nodig hebt. Als je in Hoofddorp woont dan zijn te elektriciens altijd snel ter plaatse, omdat ze gevestigd zijn in Hoofddorp. Wacht dus niet langer met hulp inschakelen.