Nieuwbouw20
Image default
Huishoudelijk

Het is misschien tijd om je groepenkast te vervangen

Heb je al eens nagedacht over hoe belangrijk veilige stroomvoorziening is in je huis? Als je er zeker van wilt zijn dit op orde is, moet je wellicht je groepenkast laten aanpassen of vervangen.Het kan namelijk zo zijn dat je te weinig groepen hebt voor de hoeveelheid stroom die je gebruikt, wat leidt tot kortsluiting.. Dat is niet alleen gevaarlijk en vervelend, maar het is des te vervelender als je dit had kunnen voorkomen. Mocht je hier aan twijfelen, is het dus verstandig om je groepenkast te laten vervangen of uitbreiden om zo met een gerust hart in je woning te kunnen verblijven.

Wat kan ik verbeteren?

Het komt vaker voor dat in verouderde woningen de meterkast te weinig groepen heeft, waardoor er kortsluiting ontstaat door te veel stroom. Dit kan worden verholpen door het maken van meerdere stroomgroepen. Hierdoor is de stroomsterkte niet hoog genoeg om kortsluiting te kunnen veroorzaken en kun jij dus veilig je apparatuur gebruiken. Er zijn verschillende modellen groepenkasten waarbij er wordt gekeken welk model het beste bij de woning en gebruik van de bewoners past. Iemand die veel elektrische apparaten gebruikt, heeft baat aan veel groepen, terwijl iemand die weinig elektriciteit verbruikt dit minder nodig. 

Alles voor een veilig huis

Als je kortsluiting krijgt, kan dit schade aanrichten aan elektrische apparaten zoals een laptop of TV, en kan daarnaast kosten met zich meebrengen om kapotte apparaten te vervangen. Om dit te voorkomen kun je dus beter je groepenkast laten vervangen. Een ander veelvoorkomend probleem, is dat de hoeveelheid gebruikte elektrische apparaten te groot is om voldoende stroom op te wekken, waardoor bepaalde apparaten niet kunnen worden aangesloten. Ook dit kan worden verholpen door de groepenkast te laten vervangen. Concluderend is het om meerdere redenen dus verstandig om je meterkast te laten vervangen. Voor jezelf, je portemonnee en je veiligheid.