Nieuwbouw20
Image default
Huishoudelijk

De beste manier om ruimte te creëren in jouw huis

Hoe groot je ook woont, je hebt eigenlijk altijd te weinig ruimte. Door gezinsuitbreiding en opgroeiende kinderen heb je al snel te weinig ruimte in je huis. Er zijn een paar manieren hoe je toch meer ruimte kunt creëren zonder dat je meteen op zoek hoeft te gaan naar een groter huis, dus hieronder kun je onze 3 tips lezen hoe je meer ruimte kunt creëren in jouw huis.  

Meer ruimte met een schuin dak door een dakkapel te laten plaatsen

Een kamer met een schuin dak kun je niet optimaal benutten. Je kunt met een minimale ingreep toch meer ruimte creëren in een kamer of zolder met een schuin dak door een dakkapel te laten plaatsen. Door een dakkapel vergroot je de bruikbare oppervlakte van de kamer. Met een dakkapel kun je bijvoorbeeld ruimte voor een bureau of een kast maken, en je kunt door het plaatsen van een dakkapel zelfs ruimte voor een extra wc of badkamer maken. Een dakkapel plaatsen biedt nog meer voordelen, want door het vergroten van het raamoppervlak wordt de kamer lichter, de kamer oogt en voelt ruimtelijker en bovendien wordt je huis ook meer waard. Een dakkapel kun je bijvoorbeeld bij Besteleendakkapel prefab bestellen waardoor de aanpassing snel is gerealiseerd. 

Transformeer de garage tot een werk- of hobbyruimte

Heb je een overdekte garage aan huis, en de mogelijkheid om ook nog buiten te parkeren? Dan kun je snel meer ruimte winnen door je garage om te bouwen tot bijvoorbeeld een werk- of hobbyruimte, een grote bijkeuken of zelfs een extra slaapkamer. Het voordeel van een garage is dat je vrij weinig aan de ruimte hoeft te verbouwen om hem anders te benutten. Misschien moet je wat meer isolatie aanbrengen en heeft de ruimte een likje verf nodig, maar het is een relatief makkelijke manier om meer leefruimte te winnen. Vervang de garagedeur voor een mooie glazen pui of grote schuifdeur zodat er veel licht in de ruimte kan komen.

Bouw een serre op de veranda in je tuin of op je balkon

Een andere manier om ruimte te creëren met minimale middelen en voor een fantastisch eindresultaat zorgt is het aanbouwen van een serre. Met een serre zorg je niet alleen dat je leefruimte wordt vergroot, je haalt ook heel veel zonlicht binnen. Met een glazen pui kun je bijvoorbeeld een inbouw balkon vrij eenvoudig omtoveren tot een serre. Heb je een grote tuin, dan kun je op de veranda een mooie serre aanbouwen. Een serre op je veranda levert veel extra leefruimte op, en heb je het idee dat je ook in de wintermaanden heerlijk buiten kunt zitten.