Nieuwbouw20
Image default
Dienstverlening

Wat te doen bij verstopping van het riool?

Iedereen kent die bekende maar vooral vervelende geur wel. Je loopt over straat of door een gebouw en wordt getroffen door de geur van riool. Helaas kunnen problemen met de riolering soms een terugkerende situatie zijn. Een rare geur kan als erg vervelend worden ervaren en daarom lees jij in deze blog over wat je kunt doen bij verstopping van het riool.

Inspecteren van het riool

Met bijvoorbeeld stankoverlast kan niet gelijk gezegd worden waar het probleem precies ligt. In dit geval is een rioolinspectie van belang. Er wordt zelfs aangeraden om eens in de zoveel tijd een rioolinspectie te laten doen om het onderhoud van het riool zo goed mogelijk bij te houden. Tijdens zo’n inspectie worden er foto’s of video’s gemaakt van de put. Mocht dit niet voldoende zijn om het probleem te achterhalen dan wordt er een uitgebreider onderzoek gestart. Hierbij worden bijvoorbeeld tv-robots en videocamera’s ingezet.

Schoonmaken van het riool

In veel gevallen met problemen met het riool is een rioolreiniging nodig. Hiervoor kun je een reinigingsbedrijf inzetten die ervoor zorgt dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste soort reiniging. Voor elke situatie met het riool is er een soort reiniging van toepassing. Voorbeelden hiervan zijn kolkreiniging, speciale reiniging en reinigen van rioolpersleidingen.

Kolkenreiniging

Kolkenreiniging is een vorm van rioolreiniging die vaak wordt toegepast. Bij deze vorm van reiniging wordt er gebruik gemaakt van een ‘kolkenreiniger’ waarbij er met een slurf vuil uit de kolk wordt gezogen. Bij kleine kolken wordt er een ‘mini-kolkenzuiger’ ingezet, Een speciaal ontwikkelde software zorgt ervoor dat de bestuurder gemakkelijk de technische staat van de kolk en zijn gebreken kan noteren op de mobiele PC.

Problemen met het riool

Hoe vervelend het soms ook kan zijn, problemen met het riool kunnen altijd ontstaan. Ervaar jij een probleem met een riool? Lees je dan vooral goed in over de opties die een reinigingsbedrijf je kan bieden. Zo krijg je vakkundig advies en zeg je ook nog eens gedag tegen rare geuren.