Nieuwbouw20
Image default
Beauty en verzorging

Wat zijn de voordelen van een sauna?

In de Scandinavische landen gaan mensen al meer dan 2.000 jaar naar de sauna, vooral in Finland, waar er 3 miljoen sauna’s zijn voor 5 miljoen inwoners. De sauna is een rustplaats maar heeft tegelijkertijd ook een sociale werking. Het leuke is dat het niet uitmaakt of je rijk bent of niet: zonder je kleren zijn alle mannen en vrouwen gelijk. In de winter rollen sommige saunabezoekers na de sauna door de sneeuw. En als er geen sneeuw is dan neemt men een koude douche. Het is bijvoorbeeld zeer goed om 15 minuten sauna hiermee af te wisselen. Het zorgt voor een goede bloedstroming.

Welk budget?

Toegang tot een sauna is meestal zo ongeveer € 30 per persoon. Een saunabezoek kan prima alleen maar is ook ideaal om er met vrienden of familie heen te gaan. Je kan het echt zien als een uitje en het is het geld zeker waard. Indien je echt eens goed wilt profiteren, neem dan extra behandelingen of een arrangement. Bijvoorbeeld een drie uur arrangement van rond de € 130 met sauna, hammam, massage, peeling en een zwembad.

Voor sauna artikelen wordt de webshop Xziir aangeraden. Dit is een webshop voor sauna en wellness artikelen

Het belang van drinken

In tegenstelling tot de hamam is de sauna een droog warmtebad en bevat de warmte slechts 2% tot 3% luchtvochtigheid (vergeleken met 100% voor de hamam). De warmte in het laagste gedeelte van de sauna is ongeveer 30 ° en in het hoogste gedeelte ongeveer 90 °. Vanwege de droogte en warmte is drinken erg belangrijk. Het is beter om na de sauna te drinken dan ervoor. Drink alleen water en zeker nooit alcohol omdat dat de bloedvaten verwijd. Daar komt bij dat alcohol juist uitdroogt en dus niet hydrateert. En juist na de sauna of de hammam ben je veel vocht kwijt. Bij een sauna van één uur verlies je naar schatting ½ kilogram vocht.

De voordelen van een sauna

Een sauna heeft meerdere voordelen:

  1. Ontspanning: Het eerste voordeel van de sauna is de ontspannende staat waarin je terecht komt. Om de beroemde stoomstoot te vermijden waardoor je rood en ongemakkelijk wordt, volg het ritueel goed: de duur en de afwisseling met kou en rust. Je lichaam zal op deze manier goed ontspannen
  2. Verbetering van het cardiovasculaire systeem: De warmte verwijdt en versterkt de bloedvaten. Door transpiratie werkt de sauna op het lichaam door gifstoffen af ​​te voeren. Regelmatig saunagebruik maakt de slagaders elastischer, wat de bloeddruk verlaagt en werkt als een regulator van de activiteit van het zenuwstelsel.
  3. Gezichts- en huidverzorging
    Deze staat van ontspanning heeft een dubbel effect op uw gezicht: enerzijds ontspannen uw spieren zich en anderzijds verwijden de poriën van de huid zich, wat een uitstekende reinigende werking heeft. Na een sauna krijgt het gezicht weer glans en elasticiteit.

Meer informatie over sauna gerelateerde onderwerpen? Ga dan naar de website van Xziir


https://xziir.nl/nl/

Gerelateerde artikelen

Huidverbetering in Amsterdam kan op allemaal verschillende manieren

Bij Kapsalon Utrecht zit uw haar altijd goed