Nieuwbouw20
Image default
Meubels

De warme uitstraling van houten jaloezieen

Voor de meeste mensen geldt dat ze het vooral belangrijk vinden dat ze in hun woning kunnen genieten van een optimale sfeer en gezelligheid. Het is op meerdere manieren mogelijk om dit voor mekaar te krijgen. De eerste stap die moet worden gezet op dit vlak is het uitkiezen van sfeervolle en gezellige materialen om gebruik van te maken. Wanneer je belangrijkste bekommernis is om ervoor te zorgen dat je in je interieur kan rekenen op een warme, gezellige sfeer, dan is de keuze voor hout eigenlijk altijd voor de hand liggend. Kies bovendien voor het gebruik van hout in de meest uiteenlopende onderdelen van je woning. Ook houten jaloezieen zijn bijvoorbeeld in de praktijk zeker en vast het overwegen waard.

            Een gezellige, sfeervolle raamdecoratie

Er wordt in de praktijk vaak onderschat welke grote impact de raamdecoratie kan hebben op de uitstraling waar een bepaalde ruimte over beschikt. Het merendeel van de mensen kozen er vroeger haast automatisch voor om gebruik te maken van gordijnen. Waarom ook niet? Gordijnen zijn financieel interessant, ze zijn te koop in veel verschillende uitvoeringen en ze zorgen voor extra sfeer en gezelligheid in huis. Helaas hebben heel wat mensen een stofallergie waardoor voor hen gordijnen geen optie zijn. Houten jaloezieen zijn dat in de praktijk dan echter des te meer.

 

In ieder geval, de eerste reden waarom zoveel mensen er de voorbije jaren voor hebben gekozen om over te gaan tot het aanschaffen van houten jaloezieen gaat duidelijk schuil in het gezellige, warme karakter waarover ze beschikt. Dat is echter niet alles. De van nature uitstekende, isolerende functie van hout zorgt er namelijk voor dat je met de keuze voor houten jaloezieen ook nog eens behoorlijk wat kan besparen op de energiefactuur.

            Voeg extra gezelligheid toe aan elke ruimte

Houten jaloezieen kunnen in principe in elke ruimte worden gebruikt. Dit betekent dat je ze niet alleen kan ophangen in bijvoorbeeld de woonkamer, maar dat ze ook in de slaapkamer tot haar recht kan komen. Bovendien is het zo dat je er eventueel ook voor zou kunnen kiezen om gebruik te maken van jaloezieen van hout in een meer vochtige ruimte zoals bijvoorbeeld de keuken of zelfs de badkamer. Wanneer je deze keuze maakt spreekt het natuurlijk wel voor zich dat de jaloezieen een bepaalde, extra behandeling nodig zullen hebben tegen het vocht.

 

Veel mensen denken dat het gebruik van houten jaloezieen in hun badkamer sowieso onmogelijk is. Standaard is dat inderdaad niet aan te raden, maar het is mogelijk om je houten jaloezieen te voorzien van een extra, vochtwerende laag. Deze laag kan ervoor zorgen dat het vocht zich niet gaat manifesteren waardoor de uitstraling en de degelijkheid van de jaloezieen behouden zal blijven. Wil je echt het zekere voor het onzekere nemen? In dat geval zou je eventueel ook nog kunnen kiezen voor PVC jaloezieen met houtnerf.

            Keuze uit verschillende soorten materialen

Voor houten jaloezieen geldt dat er in de praktijk gebruik kan worden gemaakt van tal van verschillende soorten hout. Voor welke houtsoort je voor jouw houten jaloezieen zal gaan kiezen is niet alleen afhankelijk van de uitstraling die je wenst, maar ook van het budget dat je voor handen hebt. Hou er bovendien ook rekening mee dat verschillende houtsoorten net wat zwaarder zijn om te bedienen in vergelijking met anderen. Mede omwille van deze reden kan er (zeker bij een manuele bediening) worden vastgesteld dat ouderen in de praktijk steeds vaker de voorkeur geven aan bamboe jaloezieen. Ook deze jaloezieen zien er geweldig uit, maar zijn in de praktijk net wat lichter en daardoor eenvoudiger te bedienen.

            Je houten jaloezieen laten schilderen? Dat kan!

Het spreekt voor zich dat je bij houten jaloezieen nooit verplicht bent om ze gewoon natuurlijk te houden. Heel wat mensen maken deze keuze wel, maar dat is gewoon omdat dit is waar hun voorkeur naar uitgaat. Het is in de praktijk dan ook zo dat je steeds kan vaststellen dat houten jaloezieen ook zonder probleem geschilderd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat ze bijvoorbeeld eenvoudig in een lichte of net in een meer donkere kleur kunnen worden gestopt.

 

Heel wat mensen die ervoor hebben gekozen om een landelijk interieur te realiseren in hun woning hebben daarbij de keuze gemaakt om gebruik te maken van bijvoorbeeld heel wat wit of beige. Het spreekt voor zich dat gewone, natuurlijk gekleurde houten jaloezieen dan een stuk minder goed in de ruimte zullen passen. Dat hoeft echter absoluut geen probleem te zijn, integendeel. Door je houten jaloezieen te laten schilderen in bijvoorbeeld het wit zorg je er namelijk voor dat ook dit probleem voor eens en altijd komt te verdwijnen.

 

Ga naar DoeHetBudget.nl – Specialist in raamdecoratie!