Nieuwbouw20
Image default
Meubels

Waarvoor gebruik je een apothekerskast?

Nieuwe meubels en trends blijven zich ontwikkelen en er zijn momenteel ook heel veel leuke en handige meubels. Je ziet ook veel filmpjes op social media hoe je zelf bijvoorbeeld een meubel kan maken zoals een kast of een lade. Er zijn ook veel meubels die vroeger gebruikt werden voor bepaalde dingen, die nu gebruikt worden voor een ander doel. Een van deze meubels is de apothekerskast. Deze kast werd vroeger bij de apotheekwinkel gebruikt om de recepten van mensen in op te slaan of om juist de voorraad in op te slaan. De apothekerskast werd gebruikt rond het jaar 1786. De kast werd jarenlang gebruikt voor allerlei specerijen en kruiden. Nu wordt deze kast echter heel anders gebruikt. 

De apothekerskast van nu!

Tegenwoordig worden de apothekerskasten opgepimpt en gebruikt voor verschillende doeleinden. De apothekerskasten hebben ook ieder een eigen uitstraling. In de meeste gevallen zijn de apothekerskasten ingedeeld in hele kleine lade kastjes, maar er zijn ook kasten die over een aantal planken beschikken en meer in de hoogte staan. Je kan een apothekerskast heel leuk oppimpen door het een gewenste kleur te geven en de originele knoppen erop te laten zitten. Gebruik de kast bijvoorbeeld voor kleine spulletjes die graag uit het zicht wilt opbergen, omdat je deze toch niet al te vaak gebruikt. Spullen zoals schrijfgerei, paperclips of punaises, sieraden noem het maar op. 

Apothekerskasten die juist meer in de hoogte zijn ingedeeld worden vaak gebruikt voor servies of glazen kasten. Deze kasten hebben vaak ook mooie openslaande deuren waarin glas geplaatst is. De apothekerskasten zijn tegenwoordig erg populair en je kan ze in verschillende stijlen pimpen. Houd je juist van een mooie klassieke stijl? Dan kan je beter in de oude staat houden en combineren met andere moderne, maar toch klassieke meubels of elementen in huis.