Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Duurzamer leven

allemaal wel aan meegedragen. Zo smelten de ijskappen sneller, ontstaan er meer bosbranden in Australië en beland er steeds meer plastic in de oceaan. We kunnen er dus allemaal wel beter aan denken om duurzamer te leven, maar waar moet je beginnen?

In dit artikel worden een aantal ideeën opgesomd om duurzamer te leven.

 

Plastic afval

Begin bij het weggooien van je plastic afval. Plastic is een materiaal wat heel lang duurt om natuurlijk te verwerpen, waardoor het heel lang op de aarde blijft verwaarlozen. Het is daarom belangrijk om je plastic meteen weg te gooien als je bijvoorbeeld aan het stappen bent. Daarnaast vind plastic vaak een weg naar de zee waardoor de gedierte die daar leeft problemen krijgen. Hun leefomgeving wordt steeds moeilijker om te leven, waardoor er dieren dood kunnen gaan.

 

Mogelijkheden voor je huis

Naast het weggooien van je plastic is het ook mogelijk om in je huis duurzamer te leven. Scheid bijvoorbeeld je afval in de afvalbakken die je hebt ontvangen van je gemeente. Zo doe je plastic in de plastic container, tuinafval in de GFT-bak en papier in de papierbak. Daarnaast is het mogelijk om via andere mogelijkheden je schadelijke brandstoffen te verminderen. Zo kunnen er zonnepanelen op het dak gemonteerd worden om groene energie op te wekken, een pellet boiler gebruiken om je gasverbruik te verminderen en tot slot je huis beter te isoleren zodat je minder hoeft te stoken.

 

Artikelen hergebruiken

Naast de bovengenoemde tips is het een aanrader om een artikel te gaan hergebruiken. Bijvoorbeeld als we dieper kijken op het plastic verhaal kost het veel energie om het verzamelde plastic te verbranden. Het is daarom een aanrader om bijvoorbeeld je plastic flesje te hergebruiken. Daarnaast is het een idee om je leren bank of leren schoenen opnieuw te verven. Zo bespaar je kosten en hoef je niet te gaan zoeken naar nieuwe schoenen. Leerverf is hier speciaal voor gemaakt en geeft je leren artikelen een nieuw leven. Naast leer kun je ook suéde verven doormiddel van suede verf.

https://www.deleerverfwinkel.nl/