Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

Het kopen van een huis kan een grote stap zijn. Je hebt hier vooraf goed over nagedacht en je moet zeer kritisch zijn bij het kopen van een huis. Het is namelijk niet niks zeker in deze periode de huizen prijzen schieten omhoog. Het is zeer belangrijk dat je goed research doet voor het kopen van een huis. Er zit namelijk een aardig prijskaartje aan en je wilt niet tegen verassing aanlopen na de overdracht. In dit artikel worden een aantal tips gegeven om valluiken van het kopen van een huis te vermijden.

Tips
1. Je kan een huis niet vaak genoeg bezichtigen.
Vaak zie bij je eerste bezichtiging toch een aantal dingen over het hoofd. Neem iemand met een kritische blik mee tijdens de bezichtiging.
2. Bouwkundige keuring.
Een bouwkundige keuring kost tijd en geld. Toch is het belangrijk om te weten wat de staat van je huis is, voordat je het definitief koopt. Zo kan het huis bijvoorbeeld last hebben van een daklekkage zonder dat je het wist. Als je het huis gekocht hebt moet je daar boven op dan ook nog eens een dakreparatie uitvoeren. En zo zijn er nog meer voorbeelden te bedenken.
3. Scherp onderhandelen.
Onderhandelen kan je duizenden euro’s schelen. Vaak ben je geen ras onderhandelaar. Als je dit niet bent laat je dan helpen door, bijvoorbeeld een aankoopmakelaar.
4. Let op de ligging.
Het huis wat je hebt bekeken is misschien prachtig, maar heb je ook op de omgeving gelet? Denk hierbij aan de sfeer van de buurt, parkeren en de bereikbaarheid van je werk, winkels etc. Verken op verschillende momenten van de dag de buurt en zoek online informatie over de wijk waar het huis staat.

Tot slot
Een huis kopen blijft spannend. Het is belangrijk dat je op veel dingen let en niet te snel over gaat tot de aankoop. Zeker niet met de huizen prijzen die nu spelen. Volg deze tips en ga opzoek naar meer valkuilen en tips om zo teleurstelling te voorkomen en de kans op je perfecte huis te vergroten.  

http://economy.nl