Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe roddelen het leven beinvloedt

Roddelen: iedereen doet het wel. Of het nou jongens zijn, meisjes, celebrities, moeders, noem maar op. Voor velen is het een positieve uitlaatklep van al het vervelende dat in het leven gebeurt. Veel mensen houden ook van roddelnieuws. Celebitry nieuws is het nieuws dat meestal het vaakst wordt gelezen, in plaats van de serieuze dingen die gebeuren in het leven. Dit is natuurlijk best logisch. Mensen zoeken een uitweg van al het nare dat er nu op dit moment, en hoe kunnen ze dat anders doen dan in iemand anders leven kruipen? Toch heeft roddelen negatieve effecten, waardoor de positieve effecten bijna geen nut meer hebben. Hier onder staat een lijst van al het negativiteit dat roddelen veroorzaakt.

Je kwetst iemand

Meestal als we het over roddelen hebben, hebben we het eigenlijk over bijvoorbeeld iemand die geen leuke kleren aantrekt. Dit hoeft niet zo te zijn, maar als iemand hoort dat er wordt geroddeld achter diegene’s rug om, is het toch kwetsend. Hoe zou jij je voelen als er achter je rug om wordt gepraat over je? Dit vindt niemand leuk.

Je leert om mensen te vooroordelen

Door te roddelen, leer je je brein aan dat het niet erg is om andere mensen te vooroordelen. Je gaat gelijk de negatieve kanten van mensen zien, in plaats van de positieve. Je traint je brein eigenlijk om alleen maar negatief te denken, en dit kan ook leiden tot onzekerheid in andere situaties, zoals werk en thuissituaties.

Mensen praten over jou

Hoe meer je roddelt, hoe vaker mensen je associëren met negatief gedrag. Dit geeft ze het gevoel dat het prima is om over jou te roddelen, waardoor je uiteindelijk de zondebok wordt. Dit kan uiteindelijk leiden tot depressie en angst. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om positief te praten over mensen. In plaats van iets te zeggen dat iemand kan kwetsen, probeer ze anders een compliment te geven. Zo weet je zeker dat je wordt geassocieerd met positiviteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://showbizz24.be