Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Het samenstellen van een eigen device

Er zijn enorm veel laptops. Dat herken je vast wel. Wanneer je een laptop wilt gaan kopen bedenk dan eerst waarvoor je je laptop gaat gebruiken. De kans is groot dat wanneer je alle soorten laptops met elkaar vergelijkt, je nog steeds niet helemaal tevreden bent. Er zijn verschillen. Het kan zijn dat je vooral onderweg bent met je laptop, een klein formaat zoals 14 inch is dan handig. Wellicht wil je graag video’s bewerken of gamen. In dit geval is het slim om te zoeken naar een laptop met een krachtige processor. Wanneer je in meerdere programma’s tegelijkertijd wilt werken komt een laptop met een groter werkgeheugen van pas. Het zijn allemaal keuzes. Wanneer je zelf je laptop samenstelt heb je er meer invloed op. In dit artikel wordt er meer verteld over het samenstellen van je eigen device.

 

Keuzes maken

Een bepaalde laptop winkel gaat erg ver in hen service.  Zij hebben een flexibel aanbod. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een laptop krijgen waarbij je het besturingssysteem zelf installeert. Zoek je een linux computer, moet je hier zijn. Het bedrijf biedt linux-laptops aan met verschillende distro’s. Een dual boot is ook eenvoudig te configureren door het bedrijf.

Bij het samenstellen van je laptop moet je meer keuzes maken. In de volgende alinea’s wordt er beschreven welke keuzes belangrijk zijn.

 

Welk toetsenbord?

Een toetsenbord is een onmisbaar stuk gereedschap voor een desktopcomputer of laptop. Voor elke situatie is er wel een gepast toetsenbord. Voor basistaken zoals e-mailen en surfen op het internet is een bedraad toetsenbord geschikt. Er zijn ook draadloze toetsenborden. Welke kies je voor je laptop op maat? Bij een draadloos toetsenbord verloopt de verbinding via bluetooth of een usb-ontvanger. Zo heb je meer bewegingsvrijheid. Wanneer je veel bezig bent met klikken is een ergonomisch toetsenbord raadzaam. Dit voorkomt polsongemakken. Een toetsenbord met numeriek toetsenblok komt van pas wanneer je vaak te maken hebt met cijfers. Zoiets noem je een keypad.

 

Keuze van de processor

Het hart van je computer is een processor. De processor bepaalt voor een groot deel de snelheid van je pc. De prestaties van een processor worden bepaald door meerdere factoren, bijvoorbeeld de hoeveelheid cache. Er zijn meerdere producenten van processors. De keuze voor welke je gaat is belangrijk. Neem in je keuze mee op welke wijze je te werk wilt gaan.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/