Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Kunnen opblaas bubbelbaden in de winter buiten blijven staan?

Een opblaas bubbelbad kan fantastisch zijn om de zomer door te brengen. Met een wijntje heerlijk dobberen tijdens de zonsondergang: een sfeervol moment. Ook voor sociale contacten kan de opblaasbare jacuzzi gunstig zijn. Nodig een paar vriendinnen uit om bij te kletsen in het heerlijke bad. Daar zou niemand nee tegen zeggen!

Echter is de zomer langzamerhand ten einde gekomen en zullen we ons voor moeten bereiden op de komst van de winterse temperaturen. Haal de muts, sjaals en dikke jassen maar uit de kast! Moet het bubbelbad op dat moment in de kast of kan het bad de gehele winter buiten doorbrengen? Lees meer over deze vraag in onderstaand artikel.

Niet bestemd voor lage temperaturen

Ook in de winter kan het leuk zijn om gebruik te maken van het bubbelbad, al blijkt het niet geheel verstandig te zijn om het bubbelbad tijdens de koude dagen te laten staan. Waarom?

Gedurende de winter nemen de temperaturen op hoog tempo af. Zodra het kouder wordt en het gaat vriezen, is het mogelijk dat het aanwezige water in het bad zal bevriezen. Het bevroren water zal zich uitzetten, wat kan leiden tot beschadigingen van de leidingen, pomp en de wanden. Om deze reden raden de fabrikanten de consumenten aan om de jacuzzi op te bergen vanaf 5 graden.

Zijn er uitzonderingen?

Voor fabrikanten kan deze eigenschap invloed hebben op de verkoopresultaten. Zo kan het zijn dat huishoudens het onnodig vinden om het bubbelbad aan te schaffen om vervolgens enkel in de zomer te kunnen gebruiken. Begrijpelijk!

Hierdoor zijn fabrikanten op zoek gegaan naar alternatieven. Hierdoor is het bij sommige modellen inmiddels ook mogelijk om het opblaas bubbelbad ’s winters buiten te laten staan. Zo is onder meer bij de MSpa bubbelbaden in de 2013 modellen gebruik gemaakt van een nieuw PVC materiaal, waardoor het bad tot maximaal -10 graden buiten kan blijven staan. Het materiaal van de MSpa zal niet poreus worden, wat bij andere merken wel het geval zal zijn. Hierbij is het wel raadzaam om de verwarming aan te laten staan om een bevroren pomp te voorkomen.

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl