Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

E-sigaretten en gezondheid

Afgezien van de vele bekende voordelen van dampen ten opzichte van roken zijn de gezondheidsaspecten van de e-sigaret nog een mythe. Wat met zekerheid vast gesteld is de werking en verslavende factoren van nicotine.

In dit artikel besteden we aandacht aan de 5 veel gestelde vragen over e-sigaret en gezondheid

Zijn e-sigaretten verslavend?

Tijdens het dampen bepaal je zelf of je zelf hoeveel mg nicotine je gebruikt in je vloeistof. Het is duidelijk bewezen dat nicotine is een verslavende stof is. Wanneer je een bepaald aantal mg nicotine gebruikt dan blijf je daar verslaafd aan. Wil je niet verslaafd raken dan kun je nicotine vrij dampen of afbouwen indien je verslaafd bent.

Hoe veilig zijn e-sigaretten?

Niets dat door de mens gemaakt is 100% veilig voor je gezondheid. Er zijn e-sigaretten waarin schadelijke stoffen zoals diëthyleenglycol aangetroffen zijn en in andere verschillende nitrosaminen, sterk kankerverwekkende stoffen die in tabak voorkomen. Echter zijn de meeste legaal op de markt verkrijgbare e-sigaretten gemaakt van stoffen die niet kankerverwekkend zijn.

Lopen kinderen en omstanders gevaar op passief mee dampen?

Met het dampen is ook het passief mee roken probleem opgelost. Je zou in principe overal kunnen roken alleen is het niet wijs om voor kinderen te dampen en in bepaalde gelegenheden komt het niet goed over.

Is dampen tijdens mijn zwangerschap schadelijk?

Net als bij roken is dampen verboden tijdens de zwangerschap omdat nicotine giftige stof is. Daarnaast heeft men heel weinig ervaring met het effect van dampen op de foetus en pasgeboren baby.

http://www.esigaretervaring.nl