Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Glas in lood

Glas in lood werd vroeg bijna overal gebruikt, vanwege het feit dat het destijds nog niet mogelijk was om grote oppervlakten glas te produceren. Zodoende werden kleine stukjes glas samengevoegd in een profiel van lood om zo een groter geheel te krijgen. Toen deze inventieve uitvinding werd gedaan gebruikte men alleen nog blank glas. Maar in verloop van tijd ging men steeds meer verschillende kleuren gebruiken en ontstonden de meest fraaie kleurcombinaties. Doordat het mogelijk is om verschillende kleuren te gebruik in een glas in lood raam blijft dit raamtype nog steeds heel erg populair in Nederland.

Vroeger was glas in lood iets voor de mensen die het goed hadden. En hoewel het vandaag de dag nog steeds duurder is dan normaal glas, is het redelijk betaalbaar geworden. Sterker nog, je kan het zelf maken. Bij diverse glaszetters en specialisten wordt glas in lood aangeboden. Het is dan ook nog steeds een veel geziene soort glas in huizen en gebouwen in Nederland. Veel huizen hebben altijd wel een klein stukje ruim wat van glas in lood is. Het is tegenwoordig dus niet enkel meer voor de welvarende mensen.

Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor wat betreft glas in lood doe je er goed aan om contact op te nemen met een glaszetter bij je in de buurt. Een vakman kan je waarschijnlijk het best helpen en je meer vertellen over de mogelijkheden van het plaatsen van dit glastype in je huis. Als je niet weet hoe je het moet plaatsen of je wilt het glas repareren? Ook dan kun je het beste contact zoeken met een goede glaszetter. Een offerte aanvragen is geheel vrijblijvend. Wel is goed om een raam kapot verzekering af te sluiten wanneer je voor glas in lood kiest. Het breekt namelijk wat makkelijker en ook de reparatie valt vaak wat duurder uit dan bij normaal glas.

http://glasned24.nl