Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het kopen van een losse glijbaan

Een losse glijbaan in je eigen tuin is een echt hoogtepunt voor elk kind. Dat begrijp je als ouder vast wel. Maar waar moet je op letten als je een glijbaan koopt?

Als je een eigen tuin hebt, kun je je echt gezegend voelen. Hoewel je soms graag vloekt over al het werk dat je eigen groene ruimte je ook geeft, is een tuin over het algemeen echt zijn gewicht in goud waard. Het kan een oase van ontspanning worden, een gezellige plek om maaltijden te delen, met aardbeien, appels en tomaten wordt het je eigen voedselleverancier en met wat speeltoestellen wordt het je eigen speelterrein. Vooral dat laatste zal de harten van je kinderen waarschijnlijk sneller doen kloppen.

Naast schommels en een zandbak is een losse glijbaan bijzonder populair. Er zijn veel verschillende modellen in verschillende prijsklassen.

Wat maakt een losse glijbaan een goed en veilig exemplaar?

Ouders vragen zich af: Wat is een goede en veilige losse glijbaan voor in de tuin? Om ervoor te zorgen dat de glijbaan geen bron van gevaar wordt voor het (kleine) kind, zijn er een paar dingen waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop ervan.

  • Het is belangrijk dat het materiaal slijtvast is en dat de glijbaan niet te veel opwarmt in de zon.
  • Er moet ook aandacht worden besteed aan de zijwanden van de glijbaan. Dit voorkomt dat kinderen van de zijkanten vallen.
  • De glijbaan moet een stevige ondergrond hebben. En natuurlijk is ook het oppervlak erg belangrijk. De vloer waarop de glijbaan voor de peuter of het al wat oudere kind staat, moet waterpas zijn.
  • Ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat de glijbaan informatie bevat over leeftijds- en gewichtsgrenzen en je daar ook aan houden.
  • Het is het beste om te zoeken naar keurmerken, bijvoorbeeld FSC-keurmerk als het om houten speeltoestellen met een losse glijbaan gaat. Op die manier ben je aan de veilige kant.

Weg met de verveling

Verveling dát was gisteren als je vandaag je losse glijbaan koopt. Breid de speeltoren in de tuin van je kleine avonturiers uit met een van de vele kleurrijke losse glijbanen. Of het nu een golfglijbaan is, een glijbaan met aansluiting voor een waterslang, of een standaard glijbaan, fantasierijke avonturen zijn bijna als het ware voorgeprogrammeerd dankzij deze super glijbanen. Met de vele mogelijkheden binnen handbereik, creëer je voor je kinderen hun eigen avontuur!

Groot assortiment, moeilijk kiezen

Klim op de speeltoren, glijd van de glijbaan en maak een stop in de zandbak voordat het spel weer van voren af aan begint. Voor het favoriete spel van kinderen bieden diverse fabrikanten losse glijbanen in verschillende lengtes te koop aan. Glijbanen die passen bij de verschillende platformhoogtes van de diverse speeltorens een speelhuisjes op palen. Je hebt de keuze uit veel verschillende modellen. De uitgebreide keuzemogelijkheden maken het kiezen niet makkelijk. Kies bijvoorbeeld de glijbaan in de kleur die het beste bij je kind past en die perfect past bij de accessoires van bijvoorbeeld het speeltoestel.

Veiligheid

Spelende kinderen zijn gewoonlijk niet in staat dreigende gevaren juist in te schatten; dit moet door de volwassene worden gedaan. De ondergrond waarop de glijbaan wordt geplaatst is ook zeer belangrijk voor de veiligheid van de kinderen. Als het kind toch valt, is het goed als het op een zachte ondergrond valt en niet op een harde stenen vloer.