Nieuwbouw20
Image default
Marketing

Kiezen voor de juiste poortslot

Een poort is een belangrijk onderdeel van beveiliging. Het voornaamste doel van een poort is om jouw eigendom af te scheiden, zodat er geen buitenstanders op jouw erf of dichtbij jouw huis komen. Poorten kan je in diverse modellen en van verschillende materialen zetten, maar het is belangrijk dat je een stevig slot ervoor zet. Hier vind je meer informatie over sloten voor de poort.

Waarom moet je poort een slot hebben?

Maak het indringers niet gemakkelijk

Je moet ervoor zorgen dat het veiligheidsslot van het hek waterbestendig is. Een slot met roest is gemakkelijk te breken. Als een indringer gemakkelijk door het hek kan komen, kunnen ze er waarschijnlijk achter komen hoe ze het slot open kunnen krijgen. Verklein de kans dat dit gebeurt door een poortslot te vinden dat fraudebestendig is.

Aan jouw poort een alarmsysteem koppelen

Het is ook mogelijk om aan jouw poort een alarmsysteem te koppelen. Het alarm zal afgaan, wanneer het al bewegingen bij de poort detecteert. Zo kan je tijd winnen om de politie in te schakelen. De inbreker is nog niet eens op jouw erf en het alarm gaat al aan. 

Springen over de poort is geen makkie

Zelfs als iemand over je hek springt, moeten ze alles wat ze hebben gestolen over je hek kunnen dragen. Ze zullen waarschijnlijk niet veel zeer zware voorwerpen over jouw afrastering kunnen krijgen, dus een slot voor jou hek is niet weg te denken.

Waardevermeerdering

Als je ervoor kiest om een privacy omheining te bouwen van hoogwaardige, onderhoudsarme materialen, zal dit wat waarde aan jouw eigendom toevoegen. Er zijn veel verschillende materialen om uit te kiezen. Je zou kunnen gaan voor een traditionele houten afrastering, maar deze houdt misschien niet zo goed stand als sommige van de zware kunststoffen. Veel van de privacy hekken die van deze kunststoffen zijn gemaakt, kunnen tientallen jaren meegaan, terwijl ze er nog steeds hetzelfde uitzien als op de dag dat ze werden geïnstalleerd.

Jouw kinderen en huisdieren zijn veilig

Wanneer je een poort hebt die op slot blijft kunnen jouw kinderen veilig spelen. Je hoeft je geen zorgen te maken over hun veiligheid. Ondeugende kinderen denken er misschien over om het hek te openen en de buurt in te trekken. Een goed hangslot, dankzij het slotenmakerbedrijf Den Haag, kan ervoor zorgen dat dit niet gebeurt. 

 Hoe kies je de beste poortslot?

Het hoeft eigenlijk niet gezegd worden, maar zorg ervoor dat je een goed beveiligingspoortslot installeert. Het moet altijd een vijfhendel slot zijn, of je nu een insteekslot of een cilinderslot gebruikt. Er zijn veel elementen waarmee je rekening moet houden bij het installeren of upgraden van een beveiligingspoort. Kies een materiaal dat past bij jouw bestaande afrastering en dat het gewenste beveiligingsniveau biedt. Ten slotte zijn installatie en budget overwegingen voor het project. Houd alle voorgenoemde punten in gedachten om ervoor te zorgen dat de elementen die je uiteindelijk kiest, zo veilig en sterk mogelijk zijn. Zorg er ook voor dat de installateur bonafide is of een persoonlijke aanbeveling heeft.