Organisatie staat en gaat met personeel

Een organisatie kan niet bestaan zonder personeel, ook al heb je een eenmanszaak je bent toch in je eentje aan het werk. Een organisatie heeft dus personeel nodig. Maar dit personeel moet natuurlijk wel voldoen aan de eisen die het werk vereist. Daarnaast wil je natuurlijk als ondernemer dat de werknemers die je in dienst hebt zo lang mogelijk voor je blijven werken, niet alleen omdat ze het goed doen maar ook omdat ze het willen. Om ervoor te zorgen dat je werknemers loyale werknemers worden en blijven moet er soms het een en ander gedaan worden. Blijk van waardering is hierin zeer van belang. Mocht je als ondernemer nooit een praatje maken, een complimentje geven of iets anders in die richting kan het al snel zo zijn dat de werknemer zich niet gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Wat er op dat moment gebeurt is dat er een soort afkeer ontstaat tussen werknemer en werkgever. Het is daarom van belang dat er af en toe het een en ander gedaan wordt, dit hoeft niet veel te zijn, een klein complimentje is al voldoende.

Toch is dat niet het enige wat mee telt bij het loyaal worden en houden van een werknemer. Alle andere arbeidsomstandigheden spelen hier ook een grote rol in. Heeft de werknemer voortdurend een hoge werkdruk, dan zal dit in het begin zorgen voor een grote uitdaging, toch zal dit naar verloop van tijd omkeren in nativiteit. De werkdruk zal ervoor zorgen dat de werknemer eerder gestrest is wat uiteindelijk direct in verband staat met meer verzuim door ziekte of een burn-out.

Om er dus voor te zorgen dat je werknemers op een goede manier langdurig blijven werken voor de organisatie zijn er twee dingen nodig. De eerste is de blijk van waardering. En als tweede geld een goede werkomgeving en werkomstandigheden waar ook de werkdruk onder valt. Om ervoor te zorgen dat er goede werkomstandigheden zijn kan de ondernemer ervoor kiezen om een arbodienst in te schakelen. Op deze manier kan er door een gecertificeerde arbodienst gekeken worden of alle omstandigheden zijn zoals ze horen te zijn. Mocht dit niet het geval zijn kan dit altijd worden aangepast na de feedback die de Arbo dienst zal geven.

https://loopbaannederland.nl/