Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Grote concurrentie in de muziekstreamingsmarkt

Alsof de concurrentie nog niet groot was in wereld van de muziekstreamingsdiensten. Naast grote spelers als Spotify, Deezer en Apple Music komt er nu nog een grote concurrent bij, namelijk SoundCloud. Deze dienst was onder veel mensen natuurlijk al bekend, maar had nog geen betaalde functie. Vanaf vandaag komt daar dus verandering in. SoundCloud Go, de naam van de betaalde dienst, is al online in Amerika en de verwachting is dat hij ook snel beschikbaar wordt in Nederland en de rest van Europa.

Dat het een serieuze concurrent voor de huidige spelers in de markt is, moge duidelijk zijn. Vooral door het enorme aanbod in muziek wat SoundCloud tot haar beschikking heeft. Het 125 miljoen nummers tellende aanbod is vier keer zo groot als dat van de bovengenoemde diensten. Dit komt met name doordat er erg veel kleine artiesten bij zijn aangesloten. Ook sloot SoundCloud vrij recent een deal met Sony waardoor het aanbod nog verder werd uitgebreid. SoundCloud Go gaat 9,99 kosten en is daarmee even duur als haar concurrenten. Voor de mensen die niet willen betalen is er niks aan de hand. De gratis versie blijft vooralsnog gewoon beschikbaar.

Wat ook gratis is en altijd gratis zal blijven is de radio. Dit medium is, nadat het honderd jaar geleden haar intrede deed, nog steeds erg populair. Niet zo gek, want wat is er nou lekkerder dan een muziekje op de radio tijdens het autorijden. Of gewoon thuis als je even geen inspiratie hebt voor het kiezen van muziek. Je kunt ouderwets via de antenneradio of via het internet radio luisteren. Dat laatste heeft als voordeel dat je een heel uitgebreid aanbod hebt waaruit je kunt kiezen. Als je zin hebt in rockmuziek zijn er genoeg zenders te vinden en als je wat meer in de stemming voor rustige muziek bent kun je naar sky radio luisteren.

http://radioguide.fm