Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Artikel marketing maakt uw website een succes

Artikel marketing ondersteunt binnen internet marketing het off-page SEO gedeelte. Hiermee wordt uw website naar een hoge positie binnen de zoekmachines gedreven. Een hoge positie binnen de zoekmachines levert meer bezoekers en dus meer omzet op. Op deze manier draagt artikel marketing bij aan het succes van uw website en eigenlijk ook bij het succes van uw onderneming. Vandaar dat het elementair is dat men artikel marketing niet onderschat en serieus neemt. Het begrip artikel marketing klinkt redelijk eenvoudig, maar de juiste en succesvolle artikel marketing is minder eenvoudig dan het klinkt. Vroeger gebruikte men linkbuilding om zo hoog mogelijk binnen de zoekmachines te komen. Linkbuilding was niets anders dan het plaatsen van zoveel mogelijk linkverwijzingen, op basis van het primaire zoekbegrip, op willekeurig externe websites. De zoekmachines telde het aantal linkverwijzingen en de website met de meeste linkverwijzingen werd het hoogste gepositioneerd. Tegenwoordig gebruikt men hier artikel marketing voor. Met artikel marketing plaats men content op externe websites, die een bepaalde relevantie hebben t.o.v. uw website. Artikel marketing is het beste alternatief voor linkbuilding. Linkbuilding was eigenlijk niet eerlijk, terwijl artikel marketing veel beter, eerlijker en logischer is.

Artikel marketing goed doen

Artikel marketing draagt bij aan het succes van uw website en daarmee indirect bij aan het succes van uw onderneming. Dit betekent heel eenvoudig, dat artikel marketing serieus genomen moet worden en goed dient te worden uitgevoerd. Om succes te bereiken met artikel marketing moet er aan een aantal duidelijke regels worden voldaan. Zomaar artikelen schrijven en die, met ondersteuning van artikel marketing, op externe websites publiceren heeft niet veel zin. Er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan om artikel marketing tot een succes voor uw website te laten komen. De externe websites waarop de artikelen geplaats worden moeten een relatie hebben tot het onderwerp van uw website. U heeft bijvoorbeeld een website over radar detectors, dan kunt u artikelen plaatsen op externe websites die met verkeer, auto´s, enz. te maken hebben, maar het is zinloos artikelen te plaatsen op externe websites die bijvoorbeeld over frankeermachines gaan.

Artikel marketing en relevantie

Daarnaast is het zeer belangrijk om gebruik te maken van externe website binnen relevante categorieën binnen deze externe websites, hierdoor ontstaat een groeiend vertrouwen (“trust”) bij Google ten aanzien van uw website. De content moet ook relevant zijn, het moet passen bij de inhoud van uw website. Tevens is het van belang dat ieder artikel dat u met behulp van artikel marketing publiceert uniek is wat de inhoud betreft. Zoekmachines houden niet van gekopieerde content en zullen dit duidelijk laten merken in de ranking. Goede artikel marketing is goed voor uw onderneming.